Artnit

Utorak, 21 Oktobar 2014 12:14

Vila Freundorf - Beč Istaknut

Vila Freundorf, izgrađena 2012. godine u blizini Beča je dom mlade porodice. Ovu futurističku vilu, nalik na svemirski brod odlikuje neobični monolitni dizajn. Otvorena spolja vila uspostavlja vezu između ljudi koji u njoj žive i prirode. Projekat za neobičnu vilu, koju odlikuje moderni dizajn izradio je biro Project A01.

Vila Freundorf je jednostavna i minimalistička, izgrađena korišćenjem geometrijskih oblika. Geometrija je izuzetna i ističe ne samo eksterijer, već i opremanje enterijera u vili i dekor. Arhitektonski elementi nalik ogromnim nogama kao da pozicioniraju celu građevinu na veliki proplanak. Elementi u boji drveta oplemenjuju i unose toplinu u vilu koju odlikuje moderni dizajn.

Vila Freundorf ima dva sprata, prizemlje koje sadrži dnevnu sobu sa kaminom i kuhinjom i gornji sprat koji sadrži spavaće sobe i kupatila. Od poda do plafona stakleni paneli zamenjuju zidove, omogućavajući da sunčeva svetlost unutra klizi sa lakoćom. Krov je projektovan kao krovna membrana, istureno područje na severu, koje pokriva ulaz. Zanimljiv zeleni tepih u dnevnoj sobi usklađen je sa bojom travnjaka napolju i pravi paralelu i vezu između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. U sklopu vile je i veliki bazen pod otvorenim nebom, koji se naslanja na jednu stranu vile.

Bela je dominantna boja vile u enterijeru, od zidova, preko zavesa pa do komada nameštaja, i stvara svetao i vedar ambijent. U eksterijeru obilna upotreba bele boje otvara vilu i širi je izvan njenih zidova.

Pročitano 2553 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Razglednica Vila Freundorf - Beč