Artnit

Petak, 13 Novembar 2020 11:34

Zavese za lučne prozore Istaknut

Lučni prozori su zanimljivi arhitektonski dodatak enterijeru doma i za razliku od jednostavnih pravougaonih prozora imaju poseban šarm. Oni mogu biti ukrašeni svim zavesama, sve dok izgledaju harmonično sa enterijerom sobe, a dizajneri daju prednost konciznim i jednostavnim zavesama. Mnogi vlasnici stanova i kuća lučne prozore cene zbog njihove vizuelne privlačnosti, ali drugi bi radije da ih sakriju.

Ljudi koji preferiraju moderniji, elegantni stil uređenja doma obično žele da sakriju staromodne lukove. Ako želite da pokrijete lučne prozore, izaberite standardnu šipku za zavese, ravnu, linearnu ili onu koja sledi krivulju prozora i okačite je malo iznad najviše tačke luka. Tako je ne samo luk sakriven i eliminiše se potreba za prilagođenim oblogama prozora, već i tavanica izgleda više.

Druga mogućnost je da pokrijete samo jedan deo prozora, ostavljajući izložen luk. Na taj način dobijate potrebnu privatnost tako što pokrivate samo ono što je potrebno. Ne skrivajući gornji prozor, prikazujete dizajn i oblik.

Debljinu zavesa na lučnim prozorima prilagodite potrebama Vaše privatnosti i svetlosti. Izaberite deblje zavese u prostorijama u kojima želite više privatnosti i manje prodiranja svetlosti, kao što je spavaća soba i držite se tanjih zavesa da biste filtrirali svetlost u kuhinjama i drugim dnevnim prostorima. Da biste maksimalno iskoristili prirodnu rasvetu, lučni deo prozora ostavite nepokriven i zavežite zavesu.

Za maksimalnu privatnost uzmite u obzir roletne ili žaluzine, koje blokiraju znatiželjne poglede i prirodnu svetlost. One nude teksturu i dimenzije, mekani izgled koji transformiše prostor. Da bi se savršeno uklopili u lučne prozore, razmislite o naručivanju prilagođenih jedinica dizajniranih da se uklapaju u nežne krivine okvira prozora. Za ekonomičniju varijantu potražite montažne roletne dizajnirane da odgovaraju standardnim veličinama lukova. Imajte na umu, međutim, da ove roletne možda neće biti u funkciji.

 

Pročitano 1772 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zavese za lučne prozore