Artnit

Subota, 23 Maj 2020 10:54

Lučni prozori u enterijeru doma Istaknut

Lučni prozori su prelepe arhitektonske karakteristike koje enterijeru doma mogu dati lični pečat. Zbog svoje svestranosti pogodni su za sve stilove uređenja, a istovremeno daju mnogo mogućnosti za originalna rešenja. Osim što dopuštaju puno prirodne svetlosti mogu da budu prekrasna dekoracija stepenica, prostranih i svetlih kuhinja, trpezarije, dnevne sobe, hodnika.

Lučni prozori se razlikuju od običnih okvira samo u gornjoj liniji, tako da njihova kontura može varirati samo duž gornje linije - krug ili oval. Oni variraju u veličini - od minijaturnih do ogromnih, a okviri sa zaobljenim vrhovima napravljeni su uglavnom od drveta ili plastike.

Lučni prozori izgledaju moderno i lepo, dajući prostoru istovremeno svečan izgled i luksuznu notu. Modernom stilu uređenja dodaju klasičan i elegantan izgled. U spavaćoj ili dnevnoj sobi stvaraju trendi i šik izgled.

Dramatični luk pruža ključni arhitektonski akcenat u sobi, ali dodavanje tretmana prozorima ili stvaranje privatnosti moglo bi biti izazov. Draperije ne smeju sakrivati izvorni oblik prozorskih okvira. Možete jednostavno ugraditi garnišnu za zavese koja se kreće pravo preko njega i staviti dve čvrste zavese sa obe strane. Ako to zahteva stil uređenja, onda se mogu koristiti višeslojne roletne, ali one treba da budu u skladu sa oblikom prozora.

 

Pročitano 2003 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Lučni prozori u enterijeru doma