Artnit

Nedelja, 26 Novembar 2017 11:35

Dekorisanje dnevne sobe sa kožnim kaučom ili sofom Istaknut

Kožni kauč ili sofa su najčešće u tamnoj, bogatoj boji i u sedištu dnevne sobe. Oni mogu da se lepo usklade sa skoro svakom bojom ili stilom uređenja. Ali, zato što imaju tako snažno prisustvo, ponekad mogu "preplaviti" sobu i stvoriti hladan i monoton ambijent. Uz malo ideja kožni kauč ili sofa mogu da budu centralni deo dnevne sobe u toplom, udobnom prostoru.

Prvi korak u uređenju dnevne sobe je izbor prave boje zida. Zaboravite na belo, krem ili bež, što će učiniti prevelik kontrast tamnobraon, zelenom, crvenom ili crnom kožnom kauču ili sofi. Umesto toga, odlučite se za žalfija zelenu, plavo-sivu, bledosivu, zlatnu ili žutu boju za zidove.

Ako ne želite da soba izgleda hladno, ne spajajte kožni kauč ili sofu sa drugim kožnim nameštajem. Drugi komadi nameštaja ne moraju biti od istog materijala i iste boje da bi se uskladili. Lagane stolice ili fotelje tapacirane u mekšem materijalu poput pamuka koje imaju slične linije kao kožni kauč ili sofa stvaraju elegantan izgled, dok će stolice i fotelje tapacirane somotom u svetlijoj boji stvoriti atraktivniji izgled. Umesto tradicionalnog drvenog stočića oštrih ivica i linija, koristite veliki tapacirani tabure ispred kauča.

Detalji zanimljivih dezena i struktura su lep dodatak kožnom kauču ili sofi u dnevnoj sobi. Cvetne zavese na prozorima, tepih sa art printom ili šarenim dezenom ispod stočića uneće notu vedrine.

Dodavanje ukrasnih jastuka u raznim bojama, dezenima, oblicima i tkaninama na kožni kauč ili sofu je najlakši način da se dnevna soba pretvori u prijatan prostor. Bela, kao i svetle tople nijanse boja ukrasnih jastuka kao što su crvena, žuta i narandžasta stvaraju prijatnu vibraciju, dok plava, ljubičasta i zelena pružaju sofisticiran, umirujući izgled. Takođe, stavljanjem dezeniranog pokrivača preko rukohvata ili zadnje strane sofe mogu se sakriti sve oštre, ravne linije koje ima kauč. Odlučite se za mekane, luksuzne materijale poput kašmira.

Dinamične umetničke slike, fotografije i zelene sobne biljke stvaraju razigranu atmosferu u dnevnoj sobi. Tkaninama može da se doda kontrast, a metalnim akcentima zanimljiva tekstura.

 

Pročitano 3180 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa kožnim kaučom ili sofom