Artnit

Nedelja, 19 Novembar 2017 11:42

Mornarskoplava boja unosi notu glamura i elegancije u dom Istaknut

Mornarskoplava je najtamnija nijansa plave boje. Ime je dobila po uniformama Britanske kraljevske mornarice. Mornarskoplava je elegantna boja koja se često nalazi na različitim materijalima, a dobro se slaže sa različitim stilovima uređenja enterijera doma. Ona je neutralnija od crne boje, a istovremeno je i sofisticirana suprotnost jarkim i pastelnim bojama.

Zidovi ili samo jedan akcenat zid u mornarskoplavoj boji uneće sofisticiranost u svaki prostor. Oni mogu da budu zanimljiv kontrast belim podovima, nameštaju, lusteru, ukrasima ili zanimljivim arhitektonskim detaljima. Zidovi u ovoj boji predstavljaju dramatičnu pozadinu čak i za tradicionalni ili klasični stil uređenja. Ako ne želite posebno moderan osećaj, izaberite prirodni ili obojeni drveni nameštaj, a ne metalni, plastični ili onaj sa sjajem.

Nameštaj poput sofe, kauča, komode ili fotelje u mornarskoplavoj boji uneće notu glamura u svaku dnevnu sobu. Svetli zidovi, poput, bele, krem ili boje slonovače stvaraju svetlu pozadinu u kojoj će se istaći detalji poput lampe, slike ili vaze u ovoj boji.

Kuhinjski elementi u mornarskoplavoj boji mogu da se uklope u svaki stil uređenja kuhinje, kako u rustični i klasični tako i u moderan. Oni će se posebno istaći uz bele zidove, koji će uneti prozračnu atmosferu.

Mornarskoplava boja je dobar izbor za spavaću sobu. Zidovi u ovoj boji predstavljaju elegantnu pozadinu, a zavesa, ukrasni jastuk i prekrivač u istoj boji unose i zanimljivu teksturu. Stolica, umetničke slike i šoljica za kafu u istoj boji dopuniće skladan, prijatan prostor.

Akcenti u mornarskoplavoj boji, poput umetničkih slika, ukrasnih jastuka, poslužavnika ili šara na svetlom tepihu uneće notu glamura u dnevnu sobu u kojoj dominiraju neutralni tonovi.

 

Pročitano 2478 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Mornarskoplava boja unosi notu glamura i elegancije u dom