Artnit

Četvrtak, 16 Novembar 2017 12:24

Kombinovanje kožnog kauča ili sofe sa tapaciranim nameštajem Istaknut

Kombinovanje kožnog kauča ili sofe sa tapaciranim komadima nameštaja na prvi pogled može izgledati nezgodno, ali to je savršeno prihvatljiva mogućnost elektičnog dizajniranja u dnevnoj sobi. U uređenju dnevne sobe osim usklađivanja boja, uz ove naizgled teško uklopive komade nameštaja treba izabrati pre svega osvetljenje, ukrase, tretmane prozora i podova koji stvaraju dinamičan i jedinstven izgled.

Kožna sofa u neutralnoj boji, kao što su crna, braon ili bela, može se uglavnom spojiti sa bilo kojim tapaciranim komadom nameštaja u boji. Međutim, morate biti oprezni sa kožnim komadom u neobičnoj boji, kao što je svetla narandžasta ili tirkizna boja, a tapacirani nameštaj treba da bude u neutralnoj boji ili da nosi dodir ove boje u svom dezenu kako bi se dobro uskladio.

Da bi se uspostavila vizuelna ravnoteža u dnevnoj sobi koristite ukrasne jastuke, tepihe ili ukrase za održavanje centralne šeme boja u prostoru. Slične i komplementarne boje će stvoriti kohezivan, uravnotežen izgled. Tekstil i njegov dezen takođe mogu biti zanimljivi tako da čak i neutralna paleta boja neće izgledati jednodimenzionalna ili dosadna.

Usklađivanje kožnog kauča ili sofe sa tapaciranim nameštajem zavisi donekle od njihovih oblika. Velika, visoka, tamna kožna sofa će izgledati neskladno u odnosu na minimalističku modernu stolicu iz srednjeg veka presvučenu u tirkiznu boju. Međutim, dobro će se uskladiti sa tapaciranim stolicama koje dopunjuju njegovu veličinu i uspostavljaju ravnotežu u dnevnoj sobi.

Koristite komade kožnog nameštaja i tapaciranog koji su slični po stilu. Na primer, ako imate elegantnu, modernu kožnu sofu, uparite je sa modernom tkaninom. Ako Vaši komadi nameštaja imaju isti stil, mešanje kože i tkanine neće biti problem.

Odaberite zidove i podove koji poboljšavaju izgled. Boje na zidu koje se razlikuju od sofe, ali se podudaraju sa stolicama, izbacuju sobu iz ravnoteže. Umesto toga, izaberite neutralnu boju, poput sivo-bele boje, krem ili bež, koja ističe celu sobu, a ne jedan komad nameštaja. Tepisi mogu ujediniti prostor dodavanjem boja, uzorka i teksture, ili obratno stvaranjem neutralnog platna.

Tretmani prozora su sjajan način da se tekstil i boja uvedu u prostor sa kožnim kaučom ili sofom. Zavese na prozorima dodaju dovoljno suptilne boje i teksture kako bi istakle komade kožnog i tapaciranog nameštaja.

 

Pročitano 2996 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 25 Novembar 2019 11:53

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinovanje kožnog kauča ili sofe sa tapaciranim nameštajem