Artnit

Petak, 02 Juni 2017 10:48

Saksije i žardinjere od drvenih paleta - ukras svakog eksterijera doma Istaknut

Drvene palete su veoma popularne zbog svog rustičnog izgleda, a uz malo kreativnosti i veštine od njih mogu da se naprave zanimljive saksije i žardinjere za vrt, dvorište, terasu ili balkon. One mogu da se dobiju besplatno ili kupe veoma jeftino, a zavisno od toga šta namerava da se napravi zakucaju ekserima ili se rastave i šmirglaju kako bi se izgladile oštre ivice.

Da bi se napravila žardinjera delovi palete se iseku, a zatim lepe tutkalom. Ona može da se oboji u razne boje i tako postane zanimljiv koloristički ukras u eksterijeru doma, posebno kada se u nju sadi cveće.

Kada se okači na zid masivna paleta može da postane zanimljiv vertikalni vrt, savršen za usku terasu ili balkon, kao i za svaki ograničen prostor u dvorištu i vrtu. Ponavljanje koordinisane boje cvetova stvoriće zanimljiv vizuelni efekat u prostoru.

Cveće u paleti može da se rasporedi kaskadno i stvori jedna velika lopta od cveća, koja može da postane centralna tačka u vrtu ili dvorištu.

Viseće saksije mogu da se naprave od paleta. U svojoj prirodnoj boji, okačene o konopac one su zanimljivi rustični elementi u vrtu ili dvorištu, a kada se oboje i zakače metalnom žicom budu moderan i elegantan dodatak.

 

Pročitano 6525 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 22 Mart 2019 12:21

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Saksije i žardinjere od drvenih paleta - ukras svakog eksterijera doma