Artnit

Utorak, 28 Februar 2017 14:23

Vrtne rešetke - neobičan elemenat eksterijera doma Istaknut

Vrtne rešetke su zanimljiv deo eksterijera doma. Bilo da je stil vrta eklektičan, moderan, formalan ili bilo šta između, možete naći vrtnu rešetku koja će se uklopiti savršeno i uskladiti se sa ostalim elementima u vrtu. One mogu da budu u svim oblicima, veličinama i materijalima, obojene ili u svom prirodnom stanju. Njima može da se ukrasi dvorište i vrt, ali i terasa ili balkon, stvori nov prostor u vrtu.

Vrtne rešetke mogu da se naprave od drvenih stubova i štapova, bambusa, drveta, bakra ili žičane mreže.

Vrtne rešetke mogu da budu u raznim bojama. Na primer, ako su u zemljanim tonovima, a naročito u zelenoj boji postaće skladan deo klasičnog vrta, a ako se dizajnira urbana oaza koristi se suprotna osnovna paleta za dodatni efekat.

Vrtne ograde mogu da zamene tradicionalne panel ograde. Vetar samo prolazi kroz njih, a biljke mogu da rastu uz njih i da se penju. Za interesantan vizuelni izgled tokom cele godine kombinujte biljke koje cvetaju u različitim periodima.

Vrtne rešetke obezbeđuju određeni stepen lične privatnosti, a posebno ako se uz njih posade neke biljke puzavice. One mogu da stvore udobnu trpezariju, dnevni prostor na otvorenom ili mali kutak za odmaranje. Vrtne rešetke od paleta ukrašene cvećem stvoriće intimno, prijatno mesto za sedenje.

Vrtna rešetka je dobra potpora za biljke puzavice, vinove loze i povrće. Ukrasna rešetka je umetničko delo za sebe, a biljke puzavice će joj dodati završni zanimljiv izgled.

Vrtne rešetke se koriste za kačenje saksija sa cvećem. Ako se saksije oboje u jarke boje uneće vedrinu. U toku leta na njih se može stavljati alat koji se skoro svakodnevno koristi.

 

Pročitano 3796 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Vrtne rešetke - neobičan elemenat eksterijera doma