Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 29 Mart 2015 14:21

Dekorativne ideje za spavaću sobu Istaknut

Spavaće sobe su mesta koja obično nisu izložena pogledima gostiju. Da bi postala prijatan i udoban prostor nije potrebno da se promene velike stvari. Boje i tekstura prekrivača, posteljine, ukrasnih jastuka i zavesa mogu da stvore efekat topline i unesu novu atmosferu. Detalji, poput lampi, umetničkih slika ili ogledala su uvek zanimljivi.

Za uređenje spavaće sobe nekad je dovoljna i samo jedna boja, koja se koristi u više različitih nijansi i tekstura.

Klasična neutralna paleta i tradicionalni dizajn stvaraju udoban, ali ponekad i monoton izgled spavaće sobe. Mala klupa sa životinjskim printom uneće neobičan vizuelni efekat u prostor i istovremeno postati mesto i za odlaganje sitnica.

Spavaća soba će oživeti, ako se skladno koriste mirne neutralne boje sa življim dezenima ukrasnih jastuka i prekrivača.

Neobični dezeni jarkih boja prekrivača uneće vedrinu u svaku spavaću sobu. Opredelite se za klasičnu belu posteljinu i stavite dodatne detalje poput šarenih jastuka.

Zavesa treba da se uskladi sa bojama u spavaćoj sobi. Svetlije boje zavesa su uvek dobar izbor, jer ne propuštaju više dnevne svetslosti. Uz ove zavese se mogu odabrati tamnije draperije ili roletne koje će omogućiti zatamnjivanje tokom popodnevnog odmora.

Ukrasni jastuci su uvek zanimljivi detalji u spavaćoj sobi. U zavisnosti od stila uređenja i dominantnih boja u spavaćoj sobi izaberite ukrasne jastuke u istoj boji i različitim materijalima ili kombinujte raznovrsne dezene ukrasnih jastuka. Za romantičan izgled kreveta poređajte veće jastuke pozadi, a manje napred u dva ili tri reda.

Zanimljiva lampa uvek unosi promenu u spavaćoj sobi. Umesto običnih lampi na komodama sa desne i leve strane kreveta možete da stavite viseće lampe. Ove lampe eliminišu potrebu za usklađivanjem sa predmetima na komodi i istovremeno oslobađaju prostor na komodama.

Umetničke slike su uvek osoben ukras u svakom prostoru u domu. Ali, one ne moraju da budu skupe i mogu da se zamene ogledalima sa ramovima u skladu sa bojama i stilom uređenja dnevne sobe.

Pročitano 3418 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 05 Mart 2019 11:38
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci