Artnit

Subota, 03 Decembar 2016 11:48

Uzglavlje za krevet - zanimljiva fokusna tačka spavaće sobe Istaknut

Uzglavlje kreveta je centralni deo koji definiše njegov izgled i može da bude zanimljiva fokusna tačka spavaće sobe. Uzglavlja su dostupna u različitim veličinama, oblicima i materijalima na tržištu. Možete da kupite jednostavno gotovo uzglavlje koje odgovara krevetu, ili možete da ga improvizujute, kreativno napravite.

Uzglavlje treba da bude dobro pričvršćeno za ram kreveta, namešteno potpuno uz zid, kako bi izgledalo lepše, a istovremeno se uštedeo prostor.

Za skladan enterijer spavaće sobe dobar izbor je tapacirano uzglavlje, koje je dostupno u različitim veličinama, kao i u različitim materijalima od tapacirane eko kože, preko štofova u različitim bojama i dezenima, i lako se može uskladiti sa dizajnom i bojom kreveta, kao i dominatnim bojama spavaće sobe. Posebno je praktično tapacirano uzglavlje sa navlakom koja se skida radi lakšeg održavanja.

Veliko ogledalo može da postane zamena uzglavlju, jer njegove linije prate oblik tradicionalnog uzglavlja, a prostor izgleda veće. Više malih ogledala postavljenih na razne načine na zidu iznad kreveta stvoriće takođe zanimljiv vizuelni efekat.

Veliko umetničko delo ili mural iznad kreveta može da postane interesantna fokalna tačka u sobi. Njegove boje i motive treba uskladiti sa stilom uređenja sobe i njenim dekorom, kako bi se stvorio vizuelno skladan i lep prostor. Dve fotografije širine kreveta mogu da postanu takođe zanimljiv detalj.

Rasklopivi paravani ili pregrade za sobu mogu da se rašire iza kreveta ili pričvrste samo krajevi i tako postanu zanimljivo uzglavlje. Na njima mogu da budu raznovrsni motivi ili rezbarije.

Ponekad uzglavlje može da bude samo vizuelni ukras, kada se naslika na zidu iznad kreveta, a ujedno i najlakši i najjeftiniji način. Sliku uzglavlja uskladite sa dimenzijama kreveta, bojama zida i sobe, kao i sa dekorom.

 

Pročitano 2465 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 25 Avgust 2019 11:13

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uzglavlje za krevet - zanimljiva fokusna tačka spavaće sobe