Artnit

Subota, 15 Septembar 2018 10:29

Boja kestena - za jesenju toplinu u domu Istaknut

Boja kestena je tamna, braon-crvena boja, tamnija od bordo i ne toliko moćna kao crvena boja. Može se kreirati mešanjem crvene i ljubičaste/plave boje dok se ne postigne željena nijansa. Ova topla boja se često koristi za predstavljanje intenzivnih i strastvenih stvari poput samopouzdanja, kreativne misli, uzbuđenja, moći, rizika, strasti, ljubavi, ambicija, hrabrosti, snage, topline i lepote. Istovremeno ona je višenamenska boja za dekoraciju u enterijeru doma.

Akcentni zid u boji kestena uneće dramatičnu notu u svaki prostor doma. Da bi se omekšao njen efekat može se kombinovati sa neutralnim bojama, kao što su na primer braon ili krem boja.

Ako se boja kestena koristi neutralno ili samo za detalje u enterijeru, dobro se kombinuje i sa toplim i sa hladnim bojama. Na primer, ugaonu garnituru u boji kestena naglasiće hladna siva boja tepiha, okvira prozora i slika u dnevnoj sobi.

Stolice boje kestena uneće elegantnu notu u trpezariju. Topla braon boja parketa, umetničkih slika i zavesa stvoriće prijatnu atmosferu.

Kada se boja kestena koristi kao glavna boja u kombinaciji sa belom ili krem, stvara se opuštajuća i topla atmosfera. Na primer, beli zid i pločice u boji kestena ukrašene belim šarama i beli okviri prozora mogu da budu središte dekoracije za kupatilo. Ostatak prostora dopuniće beli kupatilski elementi.

 

Pročitano 2876 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 04 Decembar 2018 13:05

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja kestena - za jesenju toplinu u domu