Artnit

Ponedeljak, 19 Februar 2018 11:49

Transformacija staklene tegle u vazu Istaknut

Upotreba staklene tegle se ne završava kada se njen sadržaj isprazni. Ona može da se transformiše u nešto drugo, a jedan od najčešćih načina je da se od nje napravi vaza. Naravno, bilo bi najjednostavnije napuniti je vodom, staviti cveće u nju i nazvati je vazom. Ali, uz malo kreativnosti staklena tegla može da postane interesantna vaza koja sa cvećem unosi svežu prirodnu notu u enterijer doma.

Staklena tegla ukrašena čipkanim i satenskim ukrasima može da bude sofisticiran detalj u domu. Za romantične efekte koristite čipku i trake u nežnim pastelnim tonovima, a za zanimljive istaknute efekte jarke boje, poput narandžaste, ružičaste ili ljubičaste. Na mesto gde će se staviti čipka treba da se nanese lepak koji lepi staklo. Posle nekoliko minuta tegla se obavija jednim slojem čipke, a oko nje može da se veže satenska traka.

Uz pomoć običnog lepka koji lepi i staklo, tegle se mogu ukrasiti na razne načine, materijalima kojih već ima u domu i koji se mogu zalepiti. Na primer, šljokice na tegli uneće notu glamura, a mali ukrasni kamenčići ili školjke morsku notu.

Jedna od opcija je pretvaranje staklene tegle u vazu pomoću tehnike dekupiranja. Potrebno je samo nekoliko stvari kao što su lepak, četkice ili sunđer za tapkanje, lak, obojeni papir ili papir sa teksturom, kao što su salvete, pirinčani papir ili fotografije iz časopisa. Isecite papir u trake, kvadrate ili samo željeni motiv. Površinu tegle na koju se stavlja papir premažite lepkom, pažljivo postavite i lagano pritiskajte od sredine prema krajevima, da biste istisnuli vazduh, a zatim malim sunđerom "pokupite" višak lepka, a kada se lepak osuši premaže se još jedan sloj lepka. Lakiranjem se daje dodatni sjaj, ali i štiti tegla.

U ukrašavanju staklene tegle koristi se sprej u boji. Jednostavan način je stavljanje selotejpa oko tegle u paralelnim linijama ili spirali, na mestima gde će tegla da bude providna. Pošto se tegla isprska bojom i osuši se, selotejp se uklanja pažljivo. Ova tegla se može dodatno ukrasiti satenskim trakama ili kanapom.

Da bi staklena tegla bila zanimljiv rustični detalj obavijte je kanapom ili užetom, a možete je dodatno ukrasiti starinskim detaljima, kao što su na primer čipkane trake. U ove vaze stavlja se cveće nežnih boja. Takođe, može se i vunicom raznih boja uviti tegla čime se stvara prijatan topli efekat.

 

Pročitano 3188 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Transformacija staklene tegle u vazu