Artnit

Ponedeljak, 04 Decembar 2017 11:45

Dekorisanje dnevne sobe sa kaučom ili sofom burgundi boje Istaknut

Burgundi je uobičajena boja za kauč ili sofu, posebno one od kože. Ova boja koja obuhvata raznovrsne nijanse od onih koje nalikuju na crvenu i bordo, do onih koje nalikuju na braon i ljubičastu boju dobro se uklapa sa raznim bojama i predstavlja svestran izbor za dnevnu sobu. Zato kauč ili sofa u ovoj boji može dominirati dnevnom sobom ili dopuniti drugi nameštaj i dekor, ali i dodati elegantnu notu i stvoriti prijatnu atmosferu.

Možete odabrati ključni akcenat da ga uskladite sa kaučom ili sofom u burgundi boji. Na primer veliki tepih, kao i velika umetnička slika ili tapiserija na zidu u bojama, kao što je bledosiva, plavo-zelena ili losos, može da uravnoteži tamne nijanse burgundi boje.

Svetle boje zidova kao što su blede krem, žutomrka, zelena, plava ili žuta dopunjuju kauč ili sofu u burgundi boji. Bledi neutralni tonovi mogu učiniti da burgundi kožni nameštaj predstavlja centralnu tačku dnevne sobe. U dnevnoj sobi, može da kreirate akcenat zid u drugačijoj boji od ostala tri zida. Naglašeni zid ne samo da privlači pažnju na posebne detalje kao što su umetnička slika, skulptura ili drugi dekor, već može da obezbedi još jednu boju u dnevnoj sobi ako ne želite da dominira burgundi boja.

Metali, uključujući mesing, bronzu, zlato, srebro, kalaj i bakar koordiniraju sa burgundi bojom. Takođe, stakleni ili metalni stočić dobro izgledaju sa kaučom ili sofom u burgundi boji.

U tradicionalnoj dnevnoj sobi prozirne zavese, zavese sa bogatom teksturom ili od satena dopunjuju kauč ili sofu u burgundi boji. Rasveta kao što su lusteri, zidne ili podne lampe stvoriće prozračnu atmosferu u dnevnoj sobi.

Ukrasni jastuci mogu da unesu notu sofisticiranosti na kauč ili sofu burgundi boje. Za veći kontrast izaberite tamnozelene, ljubičaste ili ukrasne jastuke zlatne boje, dok će ukrasni jastuci u neutralnim bojama stvoriti mirniji osećaj.

 

Pročitano 3361 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 05 Decembar 2019 11:45

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa kaučom ili sofom burgundi boje