Artnit

Utorak, 07 Novembar 2017 11:49

Dnevna soba u zemljanim tonovima Istaknut

Zemljani tonovi opisuju paletu boja inspirisanu prirodom. Zbog njihove svestranosti i lepote decenijama se koriste u uređenju dnevne sobe. Ovi tonovi savršeno funkcionišu u tradicionalnom, rustičnom kao i u modernom stilu uređenja dnevne sebe, jer stvaraju prijatan i udoban životni prostor. Tonovi zemlje, poput bogate braon, žutomrke, tamne zelene, žute, narandžaste ili crvene boje stvoriće harmoničnu atmosferu, ali će uneti i notu elegancije.

Zidovi u zemljanom tonu stvaraju pozadinu koja se može uskladiti sa različitim nijansama iste boje, pošto se zemljani tonovi dopunjuju. Ako dekorišete dnevnu sobu u zemljanim tonovima, zidovi mogu da budu u krem, a nameštaj u braon boji, dok su ukrasi zelene biljke. Braon i žute nijanse se harmonično sjedinjuju u prostranoj dnevnoj sobi, stvarajući očaravajuću vibraciju.

Da bi se stvorio prijatan ambijent u dnevnoj sobi boje zidova i poda treba da budu u kontrastu. Sjajni drveni podovi stvaraju utisak uređenog i usklađenog prostora, dok tamne drvene površine na pojedinačnim zidovima ublažavaju strogu belinu zidova. Kombinujte podne obloge tamnog drveta sa zidovima oslikanim ili obojenim u svetliji ton kao što je krem. Svetliji parket od laganog drveta je u velikom kontrastu sa čokoladnobraon zidovima.

Za rustični stil dnevne sobe koristite prirodnu obradu drveta, ručno izrezano tamno drvo, a ako više volite savremeniji osećaj, koristite čvrsto svetlo drvo sa ugaonim ivicama. Crni, krem ili braon tapacirung je uvek dobar izbor. Možete koristiti crnu boju da biste dali određenu dimenziju dizajnu. Pošto kombinacija braon i crne boje može izgledati mračno, stavite bele ili krem zavese, a maslinastozelena može da bude alternativa.

Dnevnu sobu u zemljanim tonovima osvežiće akcenti u boji. Ukrasni jastuci, lampe, ukrasi ili cvetni aranžmani u jarkim bojama poput crvene, narandžaste ili žute su zanimljivi koloristički akcenti. Zelene sobne biljke uneće delić prirode.

 

Pročitano 3545 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 21 Novembar 2019 14:30

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dnevna soba u zemljanim tonovima