Artnit

Četvrtak, 02 Novembar 2017 12:34

Šamlica u domu Istaknut

Šamlica je niska drvena stolica četvrtastog ili pravougaonog sedišta, a sa dve suprotne strane vertikalne ploče su povezane pri dnu prečagom. Ovaj najmanji komad nameštaja se koristi vekovima u skoro svim domovima na Balkanu. Pošto je najčešće izrađena od punog drveta ona je izdržljiva, a ima i višestruku praktičnu funkciju. Njena forma je čini zanimljivim akcentom u svakoj prostoriji u domu, a posebno onom uređenom u rustičnom ili vintage stilu.

Šamlica je koristan komad nameštaja u domu. Može se koristiti za penjanje do visokih polica ili ormana. Pošto je izdržljiva i može da bude tapacirana koristi se i za sedenje.

Šamlica može da se oboji i tako se uskladi sa bojama u enterijeru. Ona može da bude dobro mesto za držanje saksije sa sobnom biljkom ili nekog drugog ukrasa.

U Japanu se male stolice nalik na šamlice koriste u kupatilu za sedenje izvan kade dok se poliva vodom. U kupatilu šamlica unosi toplinu drveta, a istovremeno je i veoma funkcionalna, jer može postati mesto na kom će se privremeno smeštati peškiri ili sitnice neophodne u kupatilu.

Pročitano 3214 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 30 Novembar 2019 11:40

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Šamlica u domu