Odštampajte ovu stranicu
Subota, 26 Avgust 2017 10:54

Potporni stub u enterijeru doma Istaknut

Stubovi su neophodan potporni elemenat u enterijeru doma koji može da nosi težinu krova ili gornjeg sprata, ali često budu i veoma upadljivi kada se nalaze na nezgodnom centralnom delu prostorije. Oni se obično smatraju neugodnim karakteristikama u prostoru, bilo da su veliki ili mali, jer otežavaju izbor nameštaja i njegov raspored. Kreativnim rešenjem, međutim mogu postati dekorativni elementi, dobiti dodatnu funkciju i uklopiti se bolje u enterijer.

Boje stubova iste boje kao i zidovi stvaraju kohezivan izgled svake prostorije u domu. Stubovi sa rezbarenim ukrasima uneće i duh klasike u savremeno okruženje dnevne sobe sa visokim plafonom.

Stubovi mogu da dobiju rustični šarm, prirodnu lepotu i dopune dizajn, ako se oblože ciglama. U rustičnoj kuhinji su veoma zanimljiv elemenat.

Dva stuba postavljena blizu jedan drugog mogu da naprave otvorene police. Ove police mogu da budu zanimljive biblioteke ili pregrada između dva prostora u domu.

Potporni stubovi postavljeni između dva prostora različitih funkcija su savršena osnova za formiranje vizuelne pregrade između ta dva dela prostorije.

 

Pročitano 2822 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 29 Novembar 2019 11:17
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci