Artnit

Utorak, 18 Juli 2017 11:17

Maslinastozelena boja - za prirodan i relaksirajući izgled doma Istaknut

Maslinasta je nijansa zelene boje, koja predstavlja vitalnost i energiju i simboliše nadu i novi život, a enterijeru doma dodaje prirodan i relaksirajući izgled. Ona ima mnogo tonova od svetložute maslinaste do tamnobraon maslinaste, a pošto je neutralna boja, lako se kombinuje sa drugim bojama, pristaje skoro svakoj prostoriji i stilu uređenja. Bilo da se koristi u uređenju prostora kao primarna boja ili akcentna učiniće svaki prostor prijatnim.

Maslinastozelena boja je povezana sa prirodom, i zato ona može da se koristi u uređenju svakog prostora u kome ima više prirodnog svetla i prirodnih materijala i u prostorima koji se koriste za prelazak iz enterijera u eksterijer doma. Ova boja će posebno izgledati lepo u enterijerima sa drvenim nameštajem tamnih boja, kao što je na primer boja trešnje.

Zidovi u maslinastozelenoj boji mogu stvoriti mirnu, opuštajuću atmosferu u svakom prostoru, a istovremeno su i dobra pozadina za nameštaj i ukrase u neutralnoj boji. Akcenat zid u ovoj boji osvežiće svaki neutralan prostor.

Nameštaj maslinastozelene boje može biti deo svake prostorije u domu. Na primer, trpezarijske stolice u ovoj boji uneće elegantnu prirodnu notu u trpezariju.

Tamniji tonovi maslinastozelene boje daće notu elegancije spavaćoj sobi. Istovremeno oni stvaraju opuštenu atmosferu za odmor i san.

Pastelna maslinastozelena boja daje kupatilu svež spa izgled.

Detalji u maslinastozelenoj boji mogu da osveže svaki kutak doma. To mogu da budu vaze, umetničke slike, komadi nameštaja, prostirke, posteljina, pokrivači, stolnjaci ili ukrasni jastuci.

 

Pročitano 2441 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 04 Oktobar 2020 10:52

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Maslinastozelena boja - za prirodan i relaksirajući izgled doma