Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 04 Juni 2017 10:56

Tropske boje - unose letnju toplinu u dom Istaknut

Tropske boje su letnje boje, koje unose osećaj topline i svežinu u dom. To su boje tropskog voća, palmi, sunca, mora i mogu da budu dominantne u enterijeru doma, posebno u tropskom uređenju ili da se savršeno uklope sa neutralnim, prirodnim bojama. Bilo da su dominantne ili se samo unose kroz detalje, ove tople jarke boje će uneti vedrinu i živost tokom cele godine u svaki prostor doma.

Unesite u enterijer različite nijanse zelene boje, slične listovima palme, tamnih i svetlih nijansi. Na primer, zidovi sa motivom biljke obojeni u svetložutu, zelenu i belu boju ili tapete sa dezenom velikog palminog lišća na zidu, prekrivač sa zelenim šarama, zavese sa zelenom trakom, tabure i stolica sa zelenim dezenom stvoriće tropsku atmosferu. Bela natkasna i beli luster pomažu da se izbalansiraju intenzivne tropske boje.

Boje crvene pomorandže, korala, papaje ili škampa uneće u kuhinju toplinu i vedrinu. Listovi palmi, zelene kutije i tropsko voće u činijama dopuniće ovaj prijatan prostor.

Svetla sunčana žuta boja čini da svaki prostor izgleda kao da u njemu sija sunce tokom cele godine. Ova boja dobro funkcioniše u bilo kojoj prostoriji koja dobija puno svetlosti. Uparite sunčane zidove sa nameštajem od pruća ili ratana i sobnim biljkama i stvorićete pravi tropski ambijent.

Umirujuće nijanse morskih talasa prelivaju se iz zelene boje u plavu, a to zavisi od vremenskih uslova i sunca. Slične varijacije boja postoje i u plavo-zelenoj paleti koja kombinuje tirkiznu, azurnoplavu i bebi plavu nijansu. Tako na primer, u trpezariji mogu da se kombinuju plavi zidovi i zelene zavese sa plavim šarama. Stolice i sto u centru, čaše na stolu mogu da se usklade sa bojom zidova, a slike ptica da sadrže i plavu i zelenu boju. Donji deo zidova može imati pločice koje su usklađene sa bojom lustera.

Ne postoji bolji način da se uključi tropska tema u dom nego sa tropskim dezenom tkanine i tapetama. Kauč ili sofa će zračiti tropskim stilom ako imaju prekrivač sa tropskim dezenom ili nekoliko ukrasnih jastuka u tropskim bojama. Stočić od pruća ili bambusa dodaće veoma upečatljiv vizuelni efekat.

 

Pročitano 3241 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 09 Septembar 2019 10:16
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci