Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 28 Maj 2017 10:49

Boja terakote - za prijatnu i toplu atmosferu u domu Istaknut

Boja terakote podseća na bledi zalazak sunca ili pravu pustinju, a u enterijer doma donosi osećaj topline. Bez obzira na nijansu, da li je na primer prigušena glina ili rđa narandžasta, ova boja može da odgovara različitim stilovima uređenja.

Zidovi u boji terakote su dobra pozadina za klasični i rustični stil uređenja. Da bi se oživeo prostor može da se kombinuje sa zelenom i belom bojom, kao što su na primer beli pokrivač ili ukrasni jastuci sa zelenim i belim cvetovima na terakota pozadini.

Podne ili zidne pločice u boji terakote su čest izbor za kuhinje. Ove pločice uneće zemljane tonove, a u kombinaciji sa zelenim elementima kuhinje i zelenim sobnim biljkama stvoriti prijatnu atmosferu.

Nameštaj u boji terakote, kao što je na primer kauč, sofa i tabure može da bude centralni fokus svake dnevne sobe. Ako se kombinuje sa braon tonovima stvoriće toplu atmosferu.

Enterijer doma može da se ispuni mnoštvom dekorativnih elemenata poput tepiha, vaza, slika u boji terakote. Svaki od ovih elemenata na potpuno različitim nivoima doprineće da dom odiše neverovatnom toplinom.

Za najjednostavniji i najlakši način da se uključi boja terakota u sobi, razmislite o dodavanju saksija i činija. Takođe, mogu da budu zanimljive i keramičke posude i svećnjaci u ovoj boji, posebno u rustičnoj trpezariji.

 

Pročitano 3603 puta
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci