Artnit

Subota, 18 Mart 2017 12:25

Dekorisanje dnevne sobe sa zelenim kaučom ili sofom Istaknut

Boje koje okružuju kauč ili sofu u dnevnoj sobi mogu da se uklope sa njima ili ih istaknu. Zelena boja simboliše mir, opuštanje i dobru energiju, ali zeleni kauč ili sofa mogu predstavljati pravi izazov za dekorisanje. U zavisnosti od nijanse zelene boje, može biti teško da se nađe najbolji način da se integriše u ukupan dizajn dnevne sobe. Ali, kada se odlučite da li želite suptilan ili smeli izgled, postaje mnogo lakše da se odredi najbolji način dekorisanja oko zelenog kauča ili sofe.

Boja zida koji okružuje zeleni kauč ili sofu može uticati da se oni istaknu ili "nestanu" u dnevnoj sobi. Za sofisticiran izgled, izaberite neutralne boje zida poput bele, bež, žutomrke i sive ili nijanse zelene boje koje su slične boji kauča ili sofe. Intenzitet nijanse, međutim treba da budu sličan boji kauča ili sofe. Na primer, uz kauč ili sofu blede žalfije, opredelite se za svetle boje zida.

Za koloristički izgled dnevne sobe, izaberite hladnu nijansu zida, poput plave boje ili nijansu zelene boje koja odgovara međutonovima zelenog kauča ili sofe. Uz bogate šumske zelene tonove kauča ili sofe idu tamnije nijanse zidova.

Ako želite da se zeleni kauč ili sofa izdvaja kao središte dnevne sobe, stvorite kontrast sa zidom. To znači na primer, uparivanje svetlozelenog kauča ili sofe sa tamnim zidovima i tamnog kauča ili sofe sa svetlim zidovima. Takođe, možete da izaberete komplementarnu boju koja je suprotna zelenoj da stvorite upečatljiv kontrast. Crvena i narandžasta boja su idealan izbor, a posebno njihove nijanse kao što su vina, cigle, rđe ili bundeve za zidove.

Uz zeleni kauč ili sofu parket je uvek dobar izbor za dnevnu sobu. Ako izaberete šareni tepih, on ne mora da ima potpuno istu nijansu zelene kao kauč ili sofa. Prilikom izbora boje tepiha, imajte u vidu iste principe kao pri izboru boje zida. Takođe, možete da uparite kauč ili sofu sa prostirkom koja će oivičiti prostor za sedenje.

Verovatno ne mogu da se nabave komadi nameštaja koji imaju istu nijansu kao zeleni kauč ili sofa. Ali, možete da nabavite komade nameštaja u sličnim tonovima. Na primer, ako su kauč ili sofa boje žalfije, uparite ih sa plavo-sivom ili plavom foteljom. Uz maslinastozeleni kauč ili sofu slagaće se kaki ili žutomrka fotelja, a uz tamnozeleni kauč ili sofu čokoladnobraon fotelja može biti savršen dodatak.

U svakoj prostoriji često mali dodaci povezuju dizajn u jednu celinu. Ukrasni jastuci su uvek zanimljivi detalji. Možete da kombinujete nekoliko ukrasnih jastuka različitih boja na zelenom kauču ili sofi, uključujući i neke u suprotnim nijansama i one koje se izjednačuju sa zelenom ili sa nekom neutralnom bojom. Žutomrka, plava ili boja breskve su takođe dobar izbor. Zavese ili roletne takođe mogu da istaknu zeleni kauč ili sofu, kao i zelene sveće na stočiću ili umetnička slika na zidu iznad kamina koja ima slične zelene nijanse.

 

Pročitano 2854 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 29 Avgust 2019 11:02

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa zelenim kaučom ili sofom