Artnit

Ponedeljak, 20 Februar 2017 12:00

Bela kuhinja - odraz elegancije i stila Istaknut

Bela boja pruža osećaj čistoće, sklada, mira, a bele kuhinje su odraz elegancije i stila. Bela kuhinja se lako uklapa u svaki dom i u skoro svaki dizajn bilo da je klasičan, savremen, rustični, električni ili skandinavski. Takođe, pošto bela boja stvara osećaj otvorenosti a sjajne površine reflektuju svetlo, mala kuhinja izgleda vizuelno veće, a mračna svetlije.

Postoji više nijansi bele boje. Toplije nijanse bele boje iz žuto-crvenog dela spektra boja unose toplinu, a snežno-bela boja iz plavo-zelenog dela spektra stvara hladan prostor.

Da bela kuhinja ne bi izgledala monotono, dodajte malo boje. Boje u bele kuhinje se mogu uvesti kroz pločice za pod, zidnu oblogu, radne ploče ili komade nameštaja. Narandžasta i crvena boja će doneti toplinu i vedrinu u belu kuhinju. Na primer, dobar izbor su crvene barske stolice koje će sa nekoliko ukrasa poput činija i cveća u crvenoj boji oživeti prostor.

U belu kuhinju mogu se uneti crni elementi koji će davati poseban izgled, eleganciju i stil. Bela kuhinja sa crnim detaljima, kao što su crna radna površina i aspirator kao i kožne stolice sa kombinacijom crne i bele boje postaje elegantan prostor. Drveni pod će uneti toplinu.

Jednostavan i efikasan način da dodate dimenziju u skoro svaku belu kuhinju je unošenje teksture. Zanimljiva tekstura se može dodati sa radnom pločom, pločicama na zidu ili podu. Na primer pločice i radna ploča od porcelana dodaće ne samo teksturu već i sjaj i uklopiće se dobro u modernu belu kuhinju.

Drveni pod ili detalji od drveta kao što su barske stolice i pult su akcenti koji mogu dati toplinu prostoru bele kuhinje. Oni su takođe veoma bitni elementi u klasičnoj ili rustičnoj kuhinji.

Važan elemenat u izgledu belih kuhinja su svetla i njihov raspored. Kombinacijom svetla postavljenih na pravom mestu, kao i čiste bele boje sa šarenim detaljima kuhinja će izgledati svetlije.

 

Pročitano 2574 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 11 Juni 2019 11:29

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Bela kuhinja - odraz elegancije i stila