Odštampajte ovu stranicu
Utorak, 18 Oktobar 2016 11:07

Ideje za dekoraciju doma sa recikliranim materijalima Istaknut

Reciklirani ili bačeni materijali i predmeti mogu da budu deo neobične dekoracije doma, ako se iskoriste kreativno. Ova dekoracija pruža veliko zadovoljstvo i neće biti samo zanimljiva, već i veoma jeftina.

Stočić za kafu za dnevnu ili spavaću sobu možete da napravite od palete. Ovo je najekonomičnije rešenje, a potrebno je samo da je išmirglate i obojite ako želite. Možete napraviti visok, originalan stočić koristeći komade drveta za noge ili čak staviti i točkove. Nizak stočić izgledaće savršeno ako je soba uređena u marokanskom stilu.

Neobična polica može da bude napravljena od drvenih kutija, koje morate prvo da išmirglate, a zatim instalirate i obojite ako želite.

Plastične flaše ili tegle mogu da se iskoriste kao držači za olovke ili jednostavno mesto za čuvanje olovaka i budu zanimljiv detalj na radnom stolu. Možete ih obojiti, pokriti ih sa komadima tkanine ili papirom, ali i iseći i tako stvoriti neobičan oblik.

Ako imate uramljenu sliku koju više ne želite, izvadite je i zadržite ram. U ovaj stari ram možete da stavite slike, fotografije ili neke lepe tkanine.

Možete da koristite reciklirani materijal za stvaranje novog i originalnog abažura za lampu. Na primer, možete napraviti jednostavan abažur sa starim komadima prediva ili vune ili čak držač za lampu od staklene boce ako ste dovoljno vešti.

 

Pročitano 2557 puta
Stefan Tanasijević

Najnovije: