Artnit

Nedelja, 08 Maj 2016 11:04

Drveni nameštaj u enterijeru doma Istaknut

Jedan od najpopularnijih materijala za izradu nameštaja je drvo. Svaka vrsta drveta ima karakterističnu boju i teksturu, što nameštaj izrađen od njega čini posebno zanimljivim i prilagodljivim. Drveni nameštaj odiše klasikom i elegancijom, a može da se uklopi u svaki stil uređenja doma. Ako je nameštaj izrađen od kvalitetnih materijala biće dugotrajan i lak za održavanje, a vremenom dobija bogatu patinu koja daje dubinu površini.

Puno drvo se može uklopiti u dnevnu sobu uređenu u klasičnom ili modernom stilu, i po boji i po obliku. Tako i moderno dizajniran nameštaj od punog drveta stvara topao prostor.

Drveni nameštaj tamnije boje unosi notu elegancije u klasičnu trpezariju. Takođe, dobro se uklapa i u trpezariju uređenu u rustičnom stilu.

Hrastov nameštaj je veoma popularan, zbog lepote, ali i velike izdržljivosti ovog materijala. Ovaj nameštaj može da stvori izuzetan vizuelni efekat u svakoj sobi. U spavaćoj sobi je ovaj nameštaj uvek dobar izbor, jer unosi osećaj topline i udobnosti.

Nameštaj od drveta je nezaobilazan elemenat u rustičnoj kuhinji. Takođe, može da bude veoma zanimljiv i u minimalistički uređenoj modernoj kuhinji, gde se može na primer uskladiti sa dizajnom staklenih vrata. Cveće i voće će uvek osvežiti ovaj prostor.

Kupatilski nameštaj od drveta može da unese toplinu u svako kuputalo. Usklađen sa kadom i lavaboom od punog drveta, koji se oblažu specijalnim zaštitnim slojem otpornim na vlagu, stvara i prijatnu opuštenu atmosferu.

Pojedinačni drveni komadi nameštaja izrađeni od punog drveta mogu da budu zanimljiv akcenat u svakoj prostoriji u domu. Jedna rustična fotelja ili stočić u moderno uređenoj prostoriji u kojoj dominiraju materijali poput plastike ili metala, biće neobičan detalj.

Komadi drvenog nameštaja izrađeni od poluobrađenog ili potpuno neobrađenog drveta mogu da budu interesantan detalj u svakom prostoru doma. To može da bude sto, stolica, klupa ili tabure.

 

Pročitano 3196 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Drveni nameštaj u enterijeru doma