Artnit

Nedelja, 24 April 2016 11:16

Dekorisanje zidova kuhinje Istaknut

Stil uređenja prostora kuhinje je podjednako važan kao i njegova funkcionalnost. Uglavnom su zidovi kuhinja prazni ili samo delom ispunjeni, često običnim nezanimljivm pločicama. Opcije za dekorisanje zidova kuhinje su skoro neograničene. Čak i jednostavne dekoracije zidova učiniće kuhinju prijatnijim prostorom i dodati lični pečat.

Postavljene obične pločice u kuhinji se mogu zameniti zanimljivim pozadinama, kao što su na primer mozaik pločice, foto-tapete ili stakleni zidovi koji se mogu staviti u prostor iznad radne ploče.

Kao i u ostalim prostorijama u domu, umetničko delo na kuhinjskom zidu može stvoriti interesantan vizuelni efekat. Mnogi biraju za kuhinjski zid ilustracije sa temom kuvanja, pečenja. Na primer, slike ili ilustracije iz starih kuvara mogu biti sjajna dekoracija za zid. Flora i fauna su takođe uobičajeni izbor, voće i povrće ili pastoralna scena popunjena sa krznatim ili pernatim životinjama. Tapiserije sa dizajnom hrane ili kuvanja takođe, mogu da budu dobar izbor.

Veliko ili starinsko posuđe okačeno na zid postaje lep rustični detalj u kuhinji. Posuđe u jarkim bojama na zidu oživeće zidove, ali i prostor kuhinje.

Još jedna odlična opcija za dekorisanje zidova su otvopene police, posebno u malim kuhinjama. Otvorene police se mogu da budu u različitim oblicima i lako se postavljaju. Njih možete obojiti u žive boje i tako uneti boju ili ih ukrasiti na jedinstven način, unoseći boju i teksturu sa ukrasima, posuđem, šoljama, čašama, kuhinjskim krpama ili kuvarima.

Sobne biljke u visećim saksijama ili korpama, poput puzavica ili začinskih biljaka uneće delić prirode u kuhinju. Možete da ih stavite na zidove oko prozora ili vrata.

Danas je u trendu upotreba velikih formata slova u zanimljivim fontovima i bojama za dekorisanje kuhinjskih zidova. Slova su često konstruisana od tankog, ali čvrstog metala kako bi bila dovoljno lagana da vise, ali i dalje stvaraju vizuelni efekat. To mogu da budu slova povezana sa jelom ili ona koja imaju značenje u domaćinstvu, kao što su na primer inicijali ili imena.

 

Pročitano 3554 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje zidova kuhinje