Artnit

Četvrtak, 14 April 2016 10:40

Koralna boja - za dobre vibracije u domu Istaknut

Koralna boja je kombinacija narandžaste, crvene i ružičaste. Ona unosi u enterijer doma toplinu, energiju i dobre vibracije. Savršena je boja za marokanski stil uređenja enterijera doma, ali i za naglašavanje pojedinih elemenata, nezavisno od stila uređenja. Zavisno od nijanse, može da bude intenzivna i stvara energični efekat, ili pastelna kada stvara nežan, sofisticiran prostor.

Posebno su popularne koralne boje za farbanje zidova u domu. Ova boja uneće osećaj topline i udobnosti.

Nameštaj u koralnoj boji može izgledati upadljivo, ali kada se radi pravilno postaje lep akcenat u svakom prostoru doma. Kombinacija komada nameštaja u koralnoj boji sa belim, crnim ili drugim više neutralnim tonovima dodaje elegantnu notu. Takođe, stari nameštaj, poput drvenih stolica, stočića, komoda, ormara ili polica može da se osveži ako se oboji u ovu boju.

Dašak tropske i prozračne atmosfere uneće u spavaću sobu ukrasni jastuci, posteljina i pokrivači u koralnoj boji. Sveže cveće, lampa ili slika u ovoj boji, dodaće još jednu nežnu notu u ovaj prostor.

Koralna boja osvežava prostore uređene u klasičnom stilu i unosi elegantnu notu, a kombinuje se dobro sa antičkim ili klasičnim komadima nameštaja. Posebno je dobar izbor za zavese i draperije, koje će uneti razigranost i dati upečatljivost prostoru dnevne sobe ili trpezarije.

Dnevna soba, bez obzira na to koliko je formalna ili glamurozna, treba da odaje gostoljubivost kako bi se Vaši gosti osećali opušteno. Dobar način da se to postigne je dodavanje koralne boje. Korišćenjem koralne boje za ukrase i detalje, kao što su jastuci, lampe ili vaze stvara se prijatan prostor. Takođe, tapete ili zavese sa cvetovima, kao i sveže cveće u vazi u ovoj boji mogu da unesu vedrinu.

 

Pročitano 3936 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 09 Juli 2020 10:56

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Koralna boja - za dobre vibracije u domu