Artnit

Subota, 12 Mart 2016 12:00

Uređenje kuhinje u skandinavskom stilu Istaknut

Skandinavski stil uređenja karakterišu svetli enterijeri, prirodni materijali, praktičnost, jednostavnost, udobnost i čiste linije. Kuhinja uređena u ovom stilu je veoma jednostavna, moderna, u isto vreme elegantna, ali je takođe funkcionalna i praktična. Karakterišu je elementi kao što su beli zidovi, drveni, metalni i koloristički detalji.

Skandinavski stil koristi umirujuću paletu boja. Glavne boje koje se koriste su bela, bež, krem, nijanse kafe, svetlozelena i plava. Ove boje se lako mešaju sa kontrastnim nijansama boja - crnom, braon, sivom. Svetle nijanse će vizuelno proširiti prostor kuhinje, a osvežiće je grafički detalji u crvenoj, zelenoj, plavoj ili crnoj boji.

Kuhinje uređene u skandinavskom stilu često imaju bele zidove, koji su odlična pozadina za kolorističke akcente i moderne detalje, kao što su na primer metalni ukrasi. Sudovi u boji ili saksija sa biljkom su često dovoljni da učine ovaj prostor prijatnijim.

Nameštaj za skandinavsku kuhinju je često od prirodnog drveta. Kuhinjski nameštaj i kuhinjski elementi, koji su u istoj boji mogu da budu dopunjeni svetlim komadima poput stola, stolica, ostrva ili neobičnog dekorativnog komada nameštaja. Prostrana kuhinja će izgledati lepo sa mat nameštajem, a mala kuhinja sa sjajnim nameštajem koji će reflektovati i rasturati svetlost, stvarajući vizuelno ne samo širi, već i svetao i udoban prostor.

Tkanine, poput kuhinjskih krpa, ukrasnih salveta su jednostavan način da dodate boju u prostor skandinavske kuhinje. Boju možete uneti i sa malo ukrasnih predmeta, fotografijom, malom slikom, podnom vazom ili sobnim biljkama i svežim cvećem. Takođe, i čaše, tanjiri, šolje i ostali predmeti koji se svakodnevno koriste mogu da ukrase otvorene police i unesu boju.

Dezen i tekstura su suptilan način za razbijanje monotonije u dekoru skadinavske kuhinje bez upotrebe boja. Ovaj stil primenjuje dezene sa prugama, kvadratima ili cvetne. Možete i da kombinujete teksture i materijale i stvorite zanimljive vizuelne efekte u prostoru.

Osvetljenje je bitno u kuhinji uređenoj u skandinavskom stilu. Koriste se ugrađene halogene svetiljke, viseće svetiljke, lampe, lusteri.

 

Pročitano 3742 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 27 Maj 2019 11:05

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uređenje kuhinje u skandinavskom stilu