Odštampajte ovu stranicu
Petak, 25 Decembar 2015 12:18

Presvlake za nameštaj - za novi izgled doma Istaknut

Presvlake za nameštaj su jednostavan, brz i jeftin način da se promeni ambijent u svakoj prostoriji u domu. One ne samo što će ulepšati i promeniti izgled nameštaja, već će ga i zaštititi od mogućeg prljanja i oštećenja. Navlakama se mogu osvežiti svi komadi nameštaja, kako oštećeni, tako i oni noviji, kao što su na primer kauči, sofe, dvosedi, trosedi, fotelje, stolice, taburei.

Nameštaj je glavni elemenat u svakom enterijeru doma. Zato njegova boja, tekstura, dezen i materijal značajno određuju atmosferu. Ako je nameštaj oštećen, uprljan ili jednostavno želite da unesete neku promenu, koristite navlake za nameštaj. Možete na primer da koristite letnje ili zimske navlake, navlake za svaki dan ili samo za neke posebne svečane prilike u domu.

Da bi potpuno prijanjale i odgovarale svakom komadu nameštaja i njegovom obliku, presvlake treba da budu šivene po meri, veoma precizno. One se mogu pričvrstiti i čičak trakom, što omogućava prijanjanje uz neravne elemente, i jednostavno skidanje presvlaka kada treba da se peru ili menjaju. Većina gotovih presvlaka ima patentni zatvarač, elastičnu gumu koja ih drži ili se vežu oko nameštaja.

Presvlake mogu da budu u raznim dimenzijama, bojama i oblicima, pa i sa volanima na krajevima za svečan izgled. Dobar izbor za presvlake je elastičan ili stretch materijal. Presvlaku uskladite sa stilom komada nameštaja, a ako ih uskladite i sa bojama zavesa i ukrasa u sobi unećete elegantnu notu u svaki prostor.

Presvlake za trpezarijske stolice ili fotelje mogu da prekriju celi naslon i sedište ili samo jedan njihov deo.

 

Pročitano 7857 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 26 Decembar 2015 13:04
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci