Artnit

Ponedeljak, 30 Novembar 2015 12:23

Održavanje kožnog nameštaja Istaknut

Kožni nameštaj unosi u enterijer doma luksuznu i elegantnu notu i traje duže od tekstilnog. Lepota, izgled, sjaj i vek trajanja ovog nameštaja zavise pre svega od njegovog održavanja. Kožni nameštaj zahteva posebnu negu, ali je najbolje da se uvek pridržavate preporuke proizvođača.

Pri kupovini kožnog nameštaja, pročitajte deklaraciju i utvrdite o kom tipu kože se radi.

Ako u domu ima male dece ili kućnih ljubimaca treba izbegavati određene tipove kože i svetle boje nameštaja. Tamne boje kožnog nameštaja, poput braon i crne su najzahvalnije za održavanje.

Da ne bi izbledeo, kožni nameštaj treba da bude na mestu u prostoriji gde ne padaju sunčevi zraci. Takođe ga ne treba sušiti fenom, niti držati blizu izvora toplote, kao što su na primer radijatori, grejalice, kamin ili klima uređaji.

Za održavanje kožnog nameštaja ne treba koristiti vodu, jer koža puca od vlage. Ali, ako je potrebno možete da prebrišete nameštaj vlažnom krpom, a odmah potom pređete preko njega mekom suvom krpom.

Specijalna sredstva u spreju za održavanje kožnog nameštaja su uvek dobar izbor. Pošto se isprska nameštaj, treba ga prebrisati odmah mekom suvom krpom.

Da bi kožni nameštaj ostao gladak i mekan, premažite ga svakih tri do četiri meseca kremom za čišćenje kožnog nameštaja.

Redovno, najčešće jednom nedeljno treba usisati prašinu koja se sakuplja posebno na nepristupačnim mestima, kao što su prevoji.

Da se koža nameštaja ne bi oštetila prašinu brišite mekom krpom.

Pojačanom habanju su obično izloženi delovi kožnog nameštaja, gde se na primer više sedi. Zato je dobro da se menjaju pozicije pojačanog sedenja ili da se ta mesta dobro zaštite ispunjenim ukrasnim jastucima.

Pročitano 3081 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Održavanje kožnog nameštaja