Artnit

Subota, 14 Novembar 2015 12:16

Cvetni motivi u domu Istaknut

Motivi cveća u enterijeru doma asociraju na proleće, toplotu, energiju, optimizam. Zato su ovi dezeni uvek zanimljivi u enterijeru. Cvetni motivi mogu da budu na tapetama ili u vidu upečatljivog stikera na jednom zidu, na ukrasnim jastucima, prekrivačima, stolnjacima, tepisima, zavesama, draperijama. Boje cvetova uvek uskladite sa bojama u prostoriji, kako bi stvorili ne samo zanimljiv, već i harmoničan prostor.

Tapete sa svetlom podlogom su uvek dobar izbor za prostorije koje nemaju dovoljno svetlosti, a cvetovi mogu da budu u tamnijim ili jarkim bojama. Tapete koje se blago presijavaju ili svetlucave tapete će posebno osvetliti mračnije prostore. Da biste upotpunili celinu, dodajte i jednobojne ukrasne jastuke u bojama cvetova tapeta.

Za zidove koji imaju velike površine, izaberite tapete sa krupnim cvetnim motivima, a na zid manjih dimezija, stavite tapete sa manjim cvetovima. Od ovih tapeta možete da napravite zanimljiv mural za jedan zid u dnevnoj sobi koji će uneti vedrinu.

Zavesa ili draperija od gušćeg materijala usklađena sa cvetnim motivima tapeta na jednom zidu stvara prozračan, svetao i prijatan prostor u spavaćoj sobi. Boje zavesa i tapeta mogu da se ponove na ukrasnim jastucima i svežem cveću u vazi i dopune izgled ovog prostora.

Prekrivači i ukrasni jastuci sa vedrim cvetnim motivima stvoriće prijatan i udoban prostor u spavaćoj sobi.

Materijal za tapaciranje sofe, kauča ili fotelja može da bude sa cvetnim motivima, a ostatak nameštaja jednobojan ili neutralne boje. Ukrasni jastuci od istog materijala i sa istim cvetnim motivom dopuniće elegantan izgled dnevne sobe.

Tepih ili ćilim sa cvetnim motivima je lep detalj u svakoj sobi. Cveće u vazama i cveće na umetničkim slikama dopuniće vedar cvetni izgled prostora.

Stolnjak sa cvetnim motivom usklađen sa tapaciranim stolicama sa istim motivom je uvek dobar izbor za elegantnu trpezariju ili kuhinju.

Pročitano 3687 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 12 Septembar 2019 10:13

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Cvetni motivi u domu