Artnit

Četvrtak, 08 Oktobar 2015 11:04

Aranžman cveća - prirodan detalj u domu Istaknut

Svojim oblicima, teksturama i bojama rezano cveće u posudama sa vodom je uvek lep detalj u svakom enterijeru doma. Kao živa forma aranžman cveća svakom prostoru dodaje boju i vedrinu, pojačava pozitivnu energiju, unosi smirenost i toplinu. Aranžiranje cveća podrazumeva kombinovanje više vrsta i boja cveća. Prilikom aranžiranja cveća uzmite u obzir stil uređenja, boje, prirodno svetlo i moguća prikazivanja površina.

Najčešće mesto za vazu sa cvećem u domu je trpezarijski sto, koji je dovoljno veliki i ravan. Raskošan cvetni aranžman na centralnom mestu u trpezariji oživeće prostor jarkim bojama.

Najlakši način da unesete malo boje u svoj dom je da dodate sveže cveće. Vaza sa raznobojnim cvetovima će transformisati svaki prostor. Čak i jedostavna staklena vaza sa crvenim lalama može da pretvori klasičnu dnevnu sobu neutralnih boja u elegantnu i unese živost.

Velika vaza napunjena sa nekim od visokih vrsta cveća, kao što su na primer suncokreti, gladiole, bambusi, ljiljani uvek je dobar izbor za sobu uređenu u minimalističkom stilu. Ovaj cvetni aranžman odiše glamurom i prirodnom svežinom.

Niska vaza, tegla ili čaša sa svežim cvećem u spavaćoj sobi je uvek lep ukras, koji unosi i dašak svežine. Za noćni stočić ili komodu pored kreveta nisu uvek dobar izbor izrazito mirisne vrste cveća.

Visoko funkcionalni dizajn i kontrast boja u celoj kuhinji stvara prijatnu atmosferu. Tamnu kuhinju će oživeti sa belim ili žutim cvetovima, dok će u svetloj kuhinji biti skladni ljubičasti, narandžasti ili čak crveni cvetovi. Mali cvetni aranžman izgledaće zanimljivo ne samo u vazi, već i u staroj posudi, čajniku ili šolji koji se ne koriste više.

Sveži buket cveća u vazi na komodi, stočiću ili polici oživeće tamne, neugledne delove sobe ili hodnik. Svetli foajei, hodnici ili simsovi izgledaće još prozračnije kada je na njima vaza sa svežim buketom cveća.

Nekoliko cvetova u kupatilu uneće veselu i svežu mirisnu notu. Dodajte samo jedan cvet u malu čašu na lavabou ili nekoliko na malom podmetaču. Uskladite ih sa bojama bočica i stvorićete zanimljiv detalj.

Pročitano 3361 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Aranžman cveća - prirodan detalj u domu