Artnit

Nedelja, 30 Avgust 2015 11:22

Zidovi toplih boja za prostorije sa malo prirodnog svetla Istaknut

Tople boje u sebi sadrže crvenu ili žutu, a zidovi toplih boja mogu da oslikavaju toplotu i energiju i stvore živ, prijatan, udoban prostor u svakom enterijeru doma. Manje intenzivne nijanse ovih boja se preporučuju za prostorije okrenute prema severu ili severoistoku i one koje imaju male prozore, a naročito za stanove u podrumima i suterenima, koji imaju malo prirodne sunčeve svetlosti.

Sunčani žuti zidovi su dobar način da se imitira prirodno svetlo u sobi. Svetle i buter nijanse žute boje odražavaju blistavo veštačko svetlo bez rizika od savladavanja prostora. Žuti enterijer postaje zanimljiviji sa belom stolarijom i toplim tonovima drveta.

Narandžasta boja unosi toplinu i dodaje svečanu notu u svaki prostor sa malo svetlosti. Uvek je dobar izbor za zidove hodnika ili kupatila. Zidovi u njenim nijansama kajsije, bundeve ili mandarine mogu da transformišu unutrašnjost svake prostorije sa nekoliko izvora svetlosti. Označite sposobnosti nijansi narandžaste boje da blistavo sijaju osvetljenjem lampi, sveća, ili čak sunčeve svetlosti sa malog prozora.

Bilo da se odlučite za oker boju koja podseća na polja pšenice ili nijansu bliža zlatu, ova boja će učiniti čuda u mračnoj sobi. Najčešće se koristi u više klasičnom stilu uređenja, istaknitim belim kamenim ili drvenim okvirima kamina, gipsanim ukrasima ili drvenom stolarijom. Oker zidovi pružaju i osnovu za izuzetne umetničke slike i nameštaj, kao što je na primer antički.

Topla bež boja je savršen izbor za zidove bilo koje prostorije koja ne dobija puno dnevnog svetla.

Dramatična, uzbudljiva crvena boja sa njenom toplinom može da bude dobar izbor za zid u tamnijoj spavaćoj sobi. Kombinuje se sa belom bojom kako bi se ublažila bar malo. Unesite egzotični i prijatan osećaj u prostor sa raskošnim tkaninama.

Dok većina tamnih boja čini da soba izgleda manje i ograničavajuće pri slabom osvetljenju, čokolada braon nijansa je topla, prijatna. Zidovi u ovoj nijansi čine prostor udobnim i elegantnim. Uravnotežite ovu ipak, tamniju nijansu sa lakim akcentima, kao što su bela stolarija, svetao tepih ili dezen tkanine, ili ukrasima poput vaza i cveća jarkih boja.

Pročitano 5341 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 01 Avgust 2020 10:42

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zidovi toplih boja za prostorije sa malo prirodnog svetla