Artnit

Četvrtak, 02 Juli 2015 11:39

Police u dnevnoj sobi Istaknut

Police u dnevnoj sobi su dodatan prostor za odlaganje raznih stvari i omogućavaju da se iskoristi svaki santimetar. Istovremeno one mogu da ulepšaju i osveže prostor dodajući stil i stvarajući osoben vizuelni efekat. Izrađuju se od raznih materijala, u raznim oblicima i bojama, a u uređenju dnevne sobe mogu da postanu upečatljivi detalji.

Police treba uskladiti sa stilom nameštaja u dnevnoj sobi. Tako one mogu da budu jednostavnog, modernog, minimalističkog ili rustično-stilskog dizajna. Idealno ravne linije polica, kao i kombinacije sa nepravilnim formama su dobar izbor za moderne dnevne sobe.

Boje polica treba uskladiti sa stilom i bojama nameštaja i zidova u dnevnoj sobi. Uvek su dobra rešenja zemljani tonovi, od krem do braon boje kao i neutralna bela i crna boja. U dnevnoj sobi gde dominira klasičan stil uređenja police mogu da budu u pastelnim tonovima, a u modernoj dnevnoj sobi intenzivnijih boja kao što su ljubičasta, ružičasta, žuta, narandžasta, crvena, zelena, plava, kao i srebrne nijanse.

Police se izrađuju od raznih materijala kao što su drvo, staklo, pleksiglas, inoks, metal i ratan. Izbor materijala zavisiće najviše od stila uređenja dnevne sobe. Kada se naglase adekvatnom rasvetom deluju atraktivno police od inoksa ili ojačanog stakla i plastike, posebno u modernoj dnevnoj sobi.

Kombinacija otvorenih i zatvorenih polica u dnevnoj sobi stvara kompoziciju na zidu i dinamičan i zanimljiv izgled dnevne sobe. Praktično rešenje za dnevne sobe su otvorene i zatvorene modularne police, jer njihova fleksibilnost omogućava pravljenje različitih geometrijskih formi.

Police koje služe za televizore najčešće zauzimaju centralni deo dnevne sobe i postavljaju se na centralni zid. Iznad televizora mogu da se postave police, namenjene za razne ukrase, suvenire i fotografije. Ove police su veoma praktične i diskretne jer se montiraju na takozvane nevidljive nosače.

Zidna udubljenja u dnevnoj sobi mogu da se iskoriste za montiranje polica za knjige, ukrase, uramljene fotografije i aksesoare. Ako je dnevna soba manja, a potrebno je više prostora, mogu da se postave police od poda do plafona.

Pročitano 4630 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 17 Juli 2020 10:49

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Police u dnevnoj sobi