Artnit

Nedelja, 28 Juni 2015 11:36

Detalji i ukrasi u enterijeru doma Istaknut

Bez obzira na sve druge elemente u enterijeru doma, kao što su na primer nameštaj ili boje zidova, da bi bio kompletan potrebno je uneti detalje i ukrase. Nekoliko malih detalja ili nekoliko ukrasa na pravom mestu, usklađenih sa stilom uređenja i bojama mogu potpuno da promene izgled i unesu osobenu notu u svaki prostor.

Tepih je jedan od glavnih detalja koji može da doprinese da soba izgleda osobeno, jer pre svega dodaje toplinu, naglašava ili povezuje postojeće boje i vizuelno vezuje sve različite delove dekora. Tepih sa izraženijim dezenom će izgledati lepo u jednostavnoj sobi bez drugih elemenata koji bi mogli da kreiraju fokalnu tačku u prostoru. Boje ne moraju da se ističu, a tepih može postati "zvezda" dekora samo putem dezena ili teksture. Ako koristite više od jednog tepiha u sobi, treba da se dopunjuju u stilu i da ne budu iste veličine, jer će vizuelno smanjiti sobu za pola.

Ukrasni jastuci su detalji, koji se često koriste u enterijeru doma kao akcenti. Oni verovatno najmanje koštaju, a brzo menjaju dekor. U dnevnoj sobi u kojoj dominiraju neutralne boje možete se odlučiti za jarke boje, šare ili oboje. Za jači efekat kombinujte ih tako da dobijete dinamičan, vedar dekor. Ako je mnogo boja uvek su dobar izbor ukrasni jastuci neutralnih ili pastelnih boja.

Skoro svaka prostorija u domu može da se ulepša dodavanjem lustera. Mali lusteri sa gracioznim krivinama ili oblika svetlucavih kristalnih kapi, latica cveća su zanimljivi detalji u hodniku ili kuhinji. Antički luster se može uvek uklopiti u klasičnu trpezariju, a crveni luster u pretežno beloj dnevnoj sobi stvoriće prijatan ambijent.

Umetničko delo može potpuno da promeni atmosferu i dekor prostorije, i prostorija koja je neutralna i hladna postaje dinamična i privlačna. U neutralnom dekoru, koristite jarke boje i šarena umetnička dela da bi uspostavili ravnotežu, a u dekoru življih boja neutralne boje, da bi uspostavili sklad. U zavisnosti od stila uređenja, izaberite svoj umetnički rad. Ako je dnevna soba više ukrašena izaberite komad koji će se "stopiti" sa sobom, a ako je skoro bez ukrasa oživite je sa pop-artom ili klasičnim komadom jarkih boja. Pokušajte da stvorite jednu ili dve fokalne tačke, ili da rasporedite umetnička dela po celoj sobi.

Od vintage do modernog dizajna ogledalo je savršen detalj za svaki prostor u domu. Ogledalo ima nekoliko prednosti, od odražavanja stila i boja umetničkih dela ili susednih zidova do stvaranja specijalnih svetlosnih efekata. Ono može odmah da unese notu glamura, stvori savršenu pozadinu u dnevnoj sobi ili unese stil u hodnik ili samo iza trpezarijskog stola.

Lampe su uvek zanimljiv detalj u enterijeru doma. Svaki prostor može da postane elegantan i prijatan sa lampom, od jednostavne staklene do metalne ili drvene osnove, neobičnih oblika.

Ništa bolje ne funkcioniše u enterijeru doma od igranja sa prirodnim elementima. Visoka staklena vaza ili činija sa limunovima, pomorandžama može da postane jeftin zanimljiv prirodni detalji u kuhinji, ali i funkcionalan elemenat, pri ruci za kuvanje ili pravljenje soka. Vaza sa cvećem uneće vedrinu i boju, kao i saksija sa nekom sobnom ili začinskom biljkom u kuhinji, ali i u svakom drugom delu doma.

Pročitano 4290 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 14 Novembar 2019 11:58

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Detalji i ukrasi u enterijeru doma