Artnit

Ponedeljak, 01 Juni 2015 11:06

Panj kao detalj u eksterijeru doma Istaknut

Problem sa sečenjem velikog ili čak omanjeg drveta u dvorištu ili vrtu je uklanjanje preostalog panja i kopanje uz korenje, na šta se mora utrošiti dosta vremena ili potpuno uništiti vrt. Umesto spaljivanja, uklanjanja ili ostavljanja starog panja da truni u dvorištu, pretvorite ga u rustični nameštaj, mesto za stavljanje visećih korpi, saksiju sa cvećem, kućicu za ptice ili kućicu kao iz bajke sa nekoliko osnovnih stolarskih alata, veština i malo materijala.

Verovatno jedan od najboljih načina da se iskoristi panj u dvorištu ili vrtu je trpezarijski sto. Ovakav sto uneće toplinu i uvek je dobar izbor za rustični stil uređenja eksterijera doma.

Postoji mnogo stilova stolica koje se mogu oblikovati od panja. Na ovu, na prvi pogled neudobnu stolicu se može staviti jastuk, koji će sigurno doprineti udobnosti, a uneće i boju.

Koristite reciklirane materijale da napravite kućicu za ptice koju ćete da postavite na vrh panja u dvorištu ili vrtu. Ova kućica će postati veoma lako zanimljiv detalj, koji će verovatno privući i ptice.

U zavisnosti od toga gde se nalazi panj, možete da ga koristite kao biljku na kojoj stoje viseće korpe sa šarenim jednogodišnjim cvećem, čije će jarke boje da unesu vedrinu u dvorište ili vrt.

Panj kao saksija sa cvećem je uvek interesantan detalj u svakom dvorištu i vrtu. Ako se nađe u njegovom središtu okružite ga raznovrsnim cvećem i biljkama, da bi stvorili lep prirodni ambijent.

Transformacija ružnog i jalovog panja u kućicu kao iz bajke potrajaće neko vreme. Ali, dvorište ili vrt dobiće lep i autentičan detalj.

Pročitano 3978 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Panj kao detalj u eksterijeru doma