Artnit

Sreda, 20 Maj 2015 11:33

Ideje za uređenje vrta Istaknut

Vrt nije samo dodatak eksterijeru doma, već je i mesto za odmor, druženje ili rad. Uz malo kreativnih ideja i jednostavnih promena vrt može da postane mala oaza mira, čak i usred gradske vreve.

Ako podelite otvoreni prostor na male delove travnjacima stvorićete zanimljiv vrt. Tako na primer travnjak može da bude prekinut gredicama sa cvećem, koje okružuju veliki prostor sa travom.

Tekstura je podjednako važna kao i boje u vrtu. Ponavljanje teksture na primer patuljaste smrče na zlatnom sedumu stvara zanimljiv efekat. Ali, previše iste teksture može da postane monotono, pa ih uvek pomešajte. Vijugava staza od kamenčića stvoriće sjajan kontrast.

Ivice daju vrtu svež i čist izgled. Ali, budite kreativni i učinite ih interesantnim, tako što ćete da ih pretvorite u elemenat dizajna vrta. Široka šljunčana staza sa manjim "zakrpama" od crvenih ploča, koja vijuga između travnjaka i zasada biljaka daje osećaj plovljenja niz reku.

Unesite dodir umetnosti u vrt sa zanimljivim detaljima. Neobična kugla može da postane privlačna mozaik skulptura sa dodatkom nekih perli ili komadića stakla u raznim bojama. Mozaik kućica za ptice postaće ne samo dekorativan, već i funkcionalan elemenat.

Biljke i cveće u žardinjerama i saksijama su uvek odličan izbor za svaki vrt. Neobična žardinjera sa letnjim cvećem u raznim bojama uneće svetlost i oživeće svaki kutak vrta.

Biljke i cveće u žardinjerama i saksijama su uvek odličan izbor za svaki vrt. Neobična žardinjera sa letnjim cvećem u raznim bojama uneće svetlost i oživeće svaki kutak vrta.

Nameštaj ili samo neki deo nameštaja će stvoriti prijatan i udoban prostor za odmor i uživanje u zelenilu u vrtu.

Pročitano 4178 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 07 Novembar 2019 11:30

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje vrta