Artnit

Nedelja, 12 April 2015 11:18

Tapete u svakom kutku doma Istaknut

Uzorci i boje tapeta danas dolaze u različitim kombinacijama. Njihova primena u uređenju doma je skoro neograničena - od dnevne i spavaće sobe, preko kuhinje i trpezarije, pa sve do hodnika, kupatila i dečje sobe. Tapete nisu samo retro stil i vraćanje u prošlost, njima možete da uredite svoj dom da izgleda moderno, jer svojom teksturom, bojom i dezenima tapete zidu mogu da daju trodimenzionalnost. Sa njima možete da naglasite samo jedan zid, čak i kada ste izabrali neutralne boje ili svetle dezene, a istovremeno možete da prikrijete nedostatke i oštećenja na zidovima.

Zidovi se mogu osvežiti sa tapetama. Tapete sa unikatnim dezenima, šarene tapete jarkih boja ili tapete sa cvetnim uzorcima zalepite na samo jedan zid dnevne sobe i uskladite njihove tonove sa nameštajem, detaljima i bojama zidova.

Tapete pružaju osećaj mekoće i topline i često se stavljaju u spavaću sobu. Kombinacija boje zidova i tapeta sa uzorkom je dobar izbor za spavaću sobu. Tapete možete da zalepite na zid iznad uzglavlja kreveta, a ostala tri zida obojite bojom koja će biti u skladu sa bojama tapeta. Slične nijanse nameštaja, posteljine i detalja uneće elegantnu notu u ovaj prostor.

Tapetama možete veoma brzo da promenite izgled kuhinje i unesete svežinu. Deo zida, ceo zid ili samo polica oblepljena tapetama stvoriće zanimljiv vizuelni efekat u prostoru. Mesto za obedovanje može, na primer da se izdvoji tapetama sa razigranim cvetnim ili geometrijskim motivom.

Neobičan izgled trpezarije stvoriće tapete sa motivima iz vrta na jednom zidu. Neobični motivi stilizovanog cveća ili biljaka uneće notu elegancije u klasičnu trpezariju.

Idealne za hodnike su tapete reljefnog dezena. Braon boja ovih tapeta je klasičan izbor koji unosi notu sofisticiranosti u prostor.

Danas se mogu nabaviti tapete za kupatila, koje su otporne na visoku količinu vlage, ali su skuplje od običnih tapeta. Boju u belo kupatilo uneće tapeta jarkocrvene boje sa cvetnim motivom zalepljena iznad lavaboa.

Foto tapeta sa omiljenim dečjim likovima na jednom zidu uneće vedrinu u dečju sobu, a i podstaći maštovitost i kreativnost kod dece.

Pročitano 4085 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 31 Oktobar 2019 11:47

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Tapete u svakom kutku doma