Artnit

Četvrtak, 12 Mart 2015 12:13

Zidovi od cigle kao osoben deo enterijera doma Istaknut

Jedan od najstarijih građevinskih materijala cigla ili opeka, danas je čest dekorativni elemenat enterijera doma. Zidovi od cigle postaju upečatljiv i efektan elemenat enterijera, i stvaraju intenzivan, ali prijatan i topao osećaj u domu. Oni mogu celom prostoru da daju rustičan ili moderan izgled.

Cigla se proizvodi od prirodnog materijala (gline) i ima sve ekološke prednosti. Danas se koriste i imitacije cigle od različitih materijala u uređenju doma, ali samo u dekorativne svrhe.

Postoji više nijansi boje cigle. Zidovi mogu biti u raznim tonovima, od belih i narandžasto-crvenih do tamnobraon. Treba ih uskladiti, pre svega sa nameštajem i ostalim delovima enterijera. Crveni tonovi, na primer stvaraju topao i miran ambijent.

Bela i oker boja cigle se može koristiti u hodniku, ako nema prirodnog svetla, jer će ovaj prostor izgledati svetlije. U spavaćoj sobi stvoriće vazdušastu, prijatnu atmosferu.

Cigla se koristi u uređenju enterijera skoro svih stilova. U rustičnom stilu uređenja enterijera cigla se kombinuje sa drvetom, a zanimljivo izgleda i u modernim enterijerima industrijskog stila.

Ciglu možete kombinovati u bilo kojoj prostoriji u kući. Zidovi od cigle dolaze do izražaja u kuhinji, trpezariji ili dnevnoj sobi, a mogu da budu zanimljivi i u spavaćoj sobi, hodniku ili kupatilu.

Cigla može da oživi ulaz u dom, suteren ili stepenište. Na primer, ako kombinujete zid od cigle sa drvenim podom i stepenicama stvorićete starinski izgled, ali i prijatan prostor.

U prostoriji se najčešće samo jedan zid ističe ciglom. Zidove od cigle u celoj prostoriji mogu da budu dobar izbor, samo ako su prozori veliki i ima dovoljno svetla, da se ne bi stvorila mračna atmosfera.

Na zid od cigle ne treba stavljati previše detalja i ukrasa. Uvek su dobar izbor veće umetničke slike koje imaju istaknute ramove.

Pročitano 6205 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 13 Mart 2019 12:05

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zidovi od cigle kao osoben deo enterijera doma