Artnit

Četvrtak, 05 Mart 2015 12:16

Pastelni tonovi - za dom koji odiše toplinom Istaknut

Pastelni tonovi su nezasićena verzija bilo koje boje, njena svetlija i nežnija verzija. Oni stvaraju prostor u enterijeru doma koji odiše toplinom i mekoćom, a pošto reflektuju svetlost čine ga svetlim i vizuelno većim. Suptilna prilagodljivost pastelnih tonova čini ih dobrim izborom za bilo koju prostoriju, uređenu u bilo kom stilu, a posebno za manje. Ako kombinujete dva ili više pastelna tona skladnih boja stvorićete elegantan prostor. Možete je uneti samo kao akcentnu boju i tako osvežiti svaku prostoriju u domu.

Pastelni tonovi su idealan izbor za zidove, ako želite nešto suptilno ili nešto između krem i bež boje. Za jednostavan izgled obojite sve zidove u jedan pastelni ton, a unesite živost komadima ili materijalima sa šarama i teksturama. Možete da obojite zidove u blede pastelne tonove, a jedan zid u intenzivnije nijanse iste boje ili se odlučite za smelu cvetnu dekoraciju na zidu kao najvažniji ukras.

Pastelni tonovi se dobro usklađuju sa prirodnim materijalima, kao što su drveni paneli, drveni podovi, ratan, pruće. Svetlije drvo, kao što su beli hrast, bambus, svetliji javor ulepšaće svaku dekoraciju prostorije u pastelnim tonovima.

Ako želite kontrast u enterijeru, izaberite bogato drvo trešnje koje izgleda zanimljivo kada se kombinuje sa pastelnim tonovima ružičaste ili boje breskve. Mahagoni možete da kombinujete sa pastelnim tonovima žute, plave ili zelene boje.

Pastelni tonovi boja kao osnovna boja nameštaja pružaju mnogo mogućnosti za igru oblika i detalja. Za malu dnevnu sobu se može izabrati sofa tapacirana tekstilom u pastelnim tonovima ili sa pastelnim cvetovima i prugama. Zavesa sa pastelnim prugama, kao i detalji poput pastelnih ukrasnih jastuka, stolnjaka i sata dodaće sofisticiranost.

Pastelni tonovi mogu da se unesu u svaku spavaću sobu. Dobar izbor su pastelni tonovi plave, ljubičaste, ružičaste i zelene boje koji stvaraju mirnu artmosferu u prostoru.

Pastelni tonovi su veoma popularni u svakom stilu uređenja kuhinje. Možete da koristite pastelne tonove plave, zelene, svetlosive ili bež. Ali, nemojte da koristite mnogo boja.

Pastelni tonovi u kupatilu stvaraju prijatan i opuštajući ambijent. Pastelnoplava je uvek dobar izbor za malo kupatilo. Mozaik pločice u ovom tonu stvaraju osnovu, koja se može dopuniti peškirima ili zavesom u istom tonu.

Pastelni tonovi u svakoj boji mogu da budu zanimljiv akcenat u domu. Na primer, u beloj dnevnoj sobi pastelni tonovi stvaraju prozračan ambijent, a mogu da se unesu kroz detalje, modernu umetničku sliku ili lampe.

Malo intenzivniji pastelni ton detalja i ukrasa uneće živost u svaku prostoriju u domu. Izgledaće naročito skladno ako se kombinuju sa neutralnim bojama. Bela boja je uvek dobar izbor.

Pročitano 4351 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 10 Mart 2015 13:12

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Pastelni tonovi - za dom koji odiše toplinom