Artnit

Sreda, 28 Januar 2015 12:45

Biblioteka u dnevnoj sobi Istaknut

Biblioteke stvaraju poseban ambijent u dnevnoj sobi, bez obzira da li je ona velika ili mala. Postoji mnogo načina da se biblioteka postavi u dnevnu sobu, ali će izbor najviše zavisiti od veličine dnevne sobe i visine knjiga koje se čuvaju. Takođe, ona može da zauzima centralno mesto u sobi i dominira prostorom ili da bude mali kutak za čitanje.

Možete jednostavno da koristite orman za svoju kućnu biblioteku. Osim knjiga u njega možete da stavite i razne ukrase i tako stvorite neobičan detalj za dnevnu sobu.

Orman sa staklenim vratima, uvek može biti dobar izbor za biblioteku, a posebno ako kolekcija knjiga obuhvata i antikvitete.

Ugradne police za knjige od poda do plafona omogućavaju dobijanje više prostora za skladištenje, kao i uštedu prostora. Posebno su dobar izbor za male dnevne sobe.

Televizor ili neki tehnički uređaj možete da stavite u policu sa knjigama.

Ukoliko želite da biblioteka izgleda zanimljivije na pojedinim mestima između knjiga stavite neki ukras, uramljenu umetničku sliku ili fotografiju. Tako ćete dobiti neobičan, ali razigran prostor u dnevnoj sobi.

Ako se u nekom uglu dnevne sobe uz biblioteku stavi lampa, stočić, stolica, fotelja ili sofa stvara se udoban i prijatan ambijent za čitanje i odmor.

Biblioteka može da bude pregrada između dnevne sobe i trpezarije. Na tom laganom zidu mogu da se stave razni dekorativni predmeti, televizor i tehnički uređaji.

Jednostavna niska vitrina za knjige može da bude zanimljiva pregrada između dnevne sobe i trpezarije.

Biblioteka se može staviti i ispod dužeg niskog prozora u dnevnoj sobi, čiji je prostor često neiskorišćen.

Neobično oblikovana polica za biblioteku uneće notu kreativnosti u prostor dnevne sobe, a posebno one manje.

Pročitano 6417 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 18 Februar 2019 11:46

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Biblioteka u dnevnoj sobi