Artnit

Subota, 22 Novembar 2014 12:32

Organizacija malog prostora u domu Istaknut

U enterijeru doma mali prostor uvek predstavlja izazov za uređenje, najčešće zbog velikih dimenzija nameštaja, ograničene veličine soba i posedovanja više stvari. Uz malo kreativnosti i ideja mali prostor u domu može da dobije osoben izgled i postane organizovan, maksimalno iskorišćen i funkcionalan.

Iako možda deluje zabavno, u uređenju malog prostora izbegavajte nepotrebne detalje, kao što su karneri, nabori na zavesama, nameštaj sa ukrasima. Umesto toga koristite male art printove, jednobojne tkanine i ćilime, da bi stvorili jedinstveni efekat i vizuelno proširili sobu.

Nameštaj bez naslona, kao što je na primer kauč, mali kafe stočić, hoklice stvoriće osećaj otvorenog prostora, a kauč sa malim nožicama ili tabure iluziju većeg prostora. Dodajte ukrasne jastuke, zavese u svetlim bojama i cveće da bi uneli vedrinu.

Stakleni sto učiniće prostor vizuelno većim. Ako je na primer, trpezarija mala dobar izbor je okrugli stakleni sto, jer će nedostatak uglova omogućiti da se uklopi u svaki prostor. Ovaj sto je neutralan i uz njega se uklapaju stolice skoro svih stilova, uključujući i antički.

Vertikalni prostor može da se iskoristi maksimalno, ako se stave police koje dopiru do plafona. Otvorena polica sa zanimljivim ukrasnim predmetima može da bude i efektan pregradni zid, između male trpezarije i kuhinje ili dnevne sobe.

Kreativna rešenja za skladištenje u malom prostoru obezbeđuju mesto za sve. Police možete dodati u kupatilu iznad toaleta, iznad kreveta u dnevnoj, radnoj ili spavaćoj sobi, u hodniku. Da biste imali više prostora, zakačite televizor na zid ili ga stavite na policu, ispod koje možete da stavite uređaje ili neophodne sitnice, a na nju razne ukrase ili knjige koji su uvek zanimljivi dekorativni elementi.

Prostor ispod kreveta može da se iskoristi za skladištenje, ali i za kutije koje su dizajnirane za smeštanje ispod kreveta.

Dobar izbor za mali prostor je nameštaj koji ima više funkcija. Umesto klasičnog kauča, kupite sofu na razvlačenje. Mali trpezarijski ili kuhinjski sto na rasklapanje je vrlo praktičan, jer može da se izvuče kada imate veće društvo, a postaje zanimljiv detalj kada se ukrasi stolnjakom.

Tabure može da bude multifunkcionalan komad nameštaja. Zanimljiv je kao kafe stočić, na vrhu mogu da se drže knjige ili ukrasni premeti, a u njega odlažu razne sitnice.

Za zidove u manjoj dnevnoj sobi dovoljna je samo jedna umetnička slika ili fotografija, jer ako su zidovi pretrpani izgledaće manje.

Pročitano 3900 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 14 Februar 2019 12:46

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Organizacija malog prostora u domu