Artnit

Nedelja, 16 Novembar 2014 11:59

Uređenje male kuhinje Istaknut

Uređenje male kuhinje može da bude pravi dizajnerski izazov, jer je potrebno da u nju stanu svi neophodni elementi. Kombinacijom boja, tekstura, korišćenjem praznih zidova i praktičnih delova nameštaja stvara se funkcionalan, vizuelno veći ali i prijatan prostor u kuhinji.

Svetle boje i sjajne površine stvaraju iluziju većeg prostora. Bela boja je uvek dobar izbor ne samo za zidove, već i kuhinjske elemente. Ali, da prostor u beloj kuhinji ne bi izgledao monotono treba dodati neke detalje intenzivnih boja, kao što su na primer saksije sa sobnim biljkama, voće u činiji ili šarene kutije sa začinima. Nežne pastelne boje zidova ili kuhinjskih elemenata učiniće da prostor izgleda prijatnije.

Bele pločice na zidu u maloj kuhinji osvežiće lajsne ili šare u intenzivnijim bojama, kao što je na primer narandžasta ili crvena.

Multifunkcionalan nameštaj koji se lako pomera i sklapa može da poveća prostor u maloj kuhinji. Veoma je praktičan sto sa točkićima ili sto i stolice na preklapanje koji se koristi za brz obrok ili i za pripremu hrane.

Ako nemate mesta za pravi kuhinjski sto možete da postavite u delu kuhinje, posebno otvorene mali kuhinjski šank sa barskom stolicom. Tako ćete dobiti prijatan kutak za obedovanje.

Maloj kuhinji potrebno je više prirodne svetlosti, da bi izgledala veća. Preporučuje se da se prozori ili vrata ne zatvaraju zavesama ili roletnama kroz koje ne prolazi svetlost. Specijalne PVC folije na prozoru propustiće dosta svetlosti, a istovremeno će omogućiti i privatnost. Jednostavne roletne ili prozirna zavesa u svetloj boji mogu da budu zanimljiv akcenat u kuhinji.

Slobodni zidovi u maloj kuhinji su idealno mesto za držače ili šipke o koje se mogu okačiti kutlače, razne posude, kuvar ili beleške. Postavljanje polica je uvek dobra ideja, naročito ako su to otvorene police, jer će kuhinja izgledati prostranije, a predmeti na policama su pristupačniji.

Kuhinjski elementi i aparati od poda do plafona sa obe strane su veoma funkcionalni u maloj kuhinji, jer štede prostor.

Pročitano 4380 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 17 Februar 2019 11:35

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uređenje male kuhinje