Artnit

Četvrtak, 13 Novembar 2014 12:18

Kombinacije boje slonovače sa drugim bojama - za sofisticiran dom Istaknut

Boja slonovače je sofisticirana i unosi u svaki enterijer doma notu komfora. Pošto je neutralna boja može da se kombinuje sa svim drugim bojama i kreira elegantan ili glamurozan prostor, ispuni toplinom, unese živu ili spokojnu atmosferu u svaki dom.

Boja slonovače se dobro kombinuje sa drugim toplim neutralnim bojama, kao što su braon, bež i žutomrka boja. Zidovi u ovoj boji će biti meka podloga za svaku boju. Dnevna soba u mirnim tonovima, sa zidovima boje slonovače, krem kaučom i stočićima braon boje dobija klasičan izgled. Ukrasni jastuci u braon i limun žutoj boji, kao i limun žuti ukrasi poput lampe i roletne u boji slonovače oivičene tamnobraon tkaninom uneće prijatnu atmosferu u ovaj prostor.

Meke pastelne boje, kao što su svetle nijanse plave, zelene, žute, lavande, breskve ili ruže često se kombinuju sa bojom slonovače u šabi šik stilu uređenja doma. Spavaća soba u ovoj kombinaciji boja izgleda prijatno i toplo.

Kombinacija svetloplave i boje slonovače stvara prijatnu, prozračnu atmosferu u spavaćoj sobi. Tkanine sa raznovrsnim dezenom i detalji stvoriće sofisticiran i elegantan izgled. Dodavanjem belih antičkih komada nameštaja stvara se vintage izgled spavaće sobe.

Kombinacija nijansi boje slonovače sa nijansama zelene boje unosi u prostor svežinu i prirodnu notu. Svetlozeleni zidovi, tamnozelena fotelja, ukrasni jastuci i tabure sa zelenim šarama dopunjeni zelenom saksijom sa cvećem i svežim cvećem skladni su sa nameštajem, tepihom i kaminom u boji slonovače u dnevnoj sobi.

Kombinovanjem boje slonovače i crvene boje stvara se življa atmosfera u svakom prostoru. Crveni zid i šareni tepih stvaraju zanimljivu, ali toplu osnovu za klasični ili antički sto i stolice u trpezariji.

Nijanse bele boje u kombinaciji sa nijansama boje slonovače deluju sjajno. Ova kombinacija boja stvara elegantan prostor i unosi notu glamura.

Za moderan izgled dnevne sobe dobar izbor je kombinacija crne i boje slonovače. U atraktivnu dnevnu sobu sa crnim zidovima, belim kaminom i sivim ogledalom koje visi iznad njega može da se stavi kauč boje slonovače i prekrije crno-belim ukrasnim jastucima. Fotelja boje slonovače na drugoj strani pored okruglog stola sa strane sa zlatnom osnovnom bazom i crni metalni stočić u sredini sa knjigama i orhidejom dodaće notu elegancije. Zavese boje slonovače na velikim prozorima i tepih boje ovsa koji prekriva drveni pod uokviriće ovaj prostor.

Pročitano 20026 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije boje slonovače sa drugim bojama - za sofisticiran dom