Artnit

Subota, 23 Avgust 2014 11:34

Barske stolice u kuhinji i trpezariji Istaknut

Savremene barske stolice su dobar izbor za trpezariju i kuhinju, koje umesto klasičnog trpezarijskog stola imaju šank, kao i za kuhinju povezanu sa trpezarijom koju deli pult, šank, kuhinjsko ostrvo ili nešto slično. Ove stolice su kompaktnije od tradicionalnih stolica i uklapaju se u svaki stil uređenja doma. Svojim oblicima, bojama i kombinacijama materijala, ovi delovi nameštaja često postaju zanimljivi ukrasi u enterijeru.

Industrijski stil barskih stolica je zasnovan na materijalima, kao što su nerđajući čelik, gvožđe, grubo drvo. Često ih odlikuje jednostavan dizajn sa metalnim i drvenim strukturama sedišta, a nekad su potpuno metalne. Struktura metalne baze daje im visok i elegantan izgled. Barske stolice od aluminijuma i prohroma su odličan izbor za moderan stil uređenja kuhinje i trpezarije.

Barske stolice od vizuelno "lakih" materijala, kao što su staklo i plastika u raznim nijansama boja sa postoljem od hroma, uneće boju i izgledaće kao da lebde u prostoru. Ove stolice su lake za održavanje i dobro se uklapaju u moderne kuhinje i trpezarije.

Kožne barske stolice, iako ponekad izgledaju robusno, dobro se uklapaju u prostore koji imaju tradicionalan ili elegantan dizajn. Boja kože na njima može da dopuni paletu boja u kuhinji i trpezariji. Kombinacija kože sa drugim materijalima, kao i njihov dizajn i tekstura omogućavaju ovim stolicama da se dobro uklope u klasičnu, rustičnu, kao i u modernu kuhinju i trpezariju.

Drvene barske stolice unose toplinu i dobro se uklapaju u klasičnu i rustičnu kuhinju i trpezariju. Pošto su uglavnom neudobne, preporučuje se da se na njih stave jastučići u određenim formama i debljinama.

Tapacirane barske stolice, mogu da imaju različite teksture, boje i dezene. One čine prostor udobnijim. Njihovim povezivanjem sa određenim vrstama nameštaja ili pojedinim bojama i materijalima prostor u kuhinji i trpezariji postaje zanimljiviji.

Barske stolice od pruća, ratana ili bambusa su interesantan izbor. One unose rustične forme ili tropski osećaj u kuhinju i trpezariju.

Pročitano 4851 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 04 Oktobar 2019 11:13

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Barske stolice u kuhinji i trpezariji