Artnit

Nedelja, 13 Juli 2014 15:03

Tropski stil uređenja doma Istaknut

Tropski stil uređenja doma unosi toplu, mirnu, ali neobičnu atmosferu u enterijer doma. Dašak tropskog može se uneti samo detaljima i bojom, koji donose magiju dizajna i mogu se lako uklopiti u svaki stil uređenja doma.

Beli ili more plavi zidovi i lanene zavese stvaraju svetao i vazdušast prostor. U bogatije uređene sobe mogu se staviti svilenkaste zavese, jastuci i zanimljive saksije sa palmom. Dodajte zanimljivu sliku sa tropskim motivom, činiju tropskog voća ili široki tropski list u cilindričnu vazu i unećete tropsku atmosferu u prostor.

Zidovi obojeni u neutralne boje mogu da budu savršen izbor za tropski stil uređenja doma. Zanimljiv izbor su na primer nijanse cimeta ili muskatnog oraščića, peska. Uz nameštaj od ratana ili bambusa, zanimljivu sliku na zidu, tropsko voće u činiji i palmu stvara se prijatna atmosfera u maloj trpezariji.

Tropski ton u kuhinji može se uneti kombinovanjem boja. Izaberite kombinaciju prirodne zelene boje sa nekom neutralnom bojom, kao što je na primer braon. Zeleni zidovi kao osnovna boja stvaraju prirodni, svež i čist izgled kuhinje. Tropsko voće u činijama i cveće u vazama daju zavržni pečat ovom uređenju.

Tropski ton u modernoj trpezariji uneće podebljana geometrijska pozadina zida naglašena sa velikom slikom tropskog cveta. U ovom prostoru, činija jabuka vezuje zeleni i beli obrazac.

Tropski dašak u svaki prostor uneće tapete sa motivom palme ili bambusa na jednom zidu. Zeleni motiv palminog lišća na tapetama u spavaćoj sobi je savršena pozadina za žive akcente boja, poput žute i paun plave.

Tekstura drveta ima veliku ulogu u tropskom stilu uređenja doma. Nameštaj od prirodnih materijala, kao što su pleteno pruće ili tkani ratan su dobar izbor. Tikovina i bambus su takođe zbog svojih karakteristika čest izbor za sjajni tropski nameštaj. Možete da koristite svetle, jarke boje za jastuke bez resica za kauče ili stolice ili prirodne tkanine sa veselim tropskim uzorcima. Ako nameštaj ne "emituje" tropske vibracije i ne možete da ga zamenite, koristite tropske - tematske presvlake ili stolnjake od prirodnih vlakana za pokrivanje stola. Dobar izbor su uvek tkanine od prirodnih vlakana kao što su pamuk, lan i svila, koje su više u skladu sa tropskim predelima.

Ako Vam je potrebna privatnost, na prozore možete da stavite roletne od bambusa, ili drvene žaluzine. Njihove prirodne teksture doprineće autentičnijem tropskom izgledu.

Ventilator koji se montira na plafonu može da dopuni tropski izgled sobe. Dobar izbor su i oni koji izgledaju kao da su napravljeni od ratana ili od pruća.

Stone ili zidne lampe interesantnih abažura ili samo prekrivene prirodnim materijalima unose tropski osećaj, posebno noću. Abažuri se mogu napraviti od prozirnog papira, grančica, školjki, tkanina u žutim nijansama. Razni ukrasni predmeti od drveta poput bambusa ili trske uneće teksturu i tropske oblike. Ukrasi kao korali i školjke će dopuniti tropski izgled sobe.

Visoke ukrasne biljke velikog lista, kao što su palme i tropsko cveće, kao što su orhideje pojačaće tropski osećaj i uneće dodir zelenila i bujnosti. Tropsku notu će uneti i bambusi, orhideje ili lišće palmi u neobičnim vazama koje se mogu postaviti svuda u prostoru.

Pročitano 4313 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 10 Oktobar 2019 10:52

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Tropski stil uređenja doma