Artnit

Subota, 03 Maj 2014 15:32

Nameštaj od paleta u eksterijeru doma Istaknut

Svaki deo eksterijera doma - vrt, dvorište, terasa ili balkon se može, bez ili sa veoma malo novca urediti zanimljivo. Jedan od načina su sve popularnije transportne palete, od kojih mogu da se naprave jedinstveni komadi nameštaja za eksterijer doma.

Postoji čitav niz tipova paleta različitih dimenzija. Ako se paleta rastavi na delove, daje kvalitetne drvene daske koje se mogu koristiti za izradu komada nameštaja. Kada nabavite palete proverite da li su sve letvice spojene i izbrusite sva gruba mesta. Pre rada sa paletama proverite i drvo od insekata.

Nameštaj od paleta stvara rustični izgled prostora i može da se prilagodi svakom delu eksterijera doma - vrtu, dvorištu, terasi i balkonu.

Zbog čvrstoće i postojanosti, palete mogu postati i osnova za krevet. Spajanjem paleta možete da formirate osnovu, strane i pozadinu zanimljivog kauča. Kada završite, možete jednostavno da napravite meko i prijatno mesto za sedenje ili odmaranje stavljanjem dobrog madraca, jastuka ili ćebeta.

Možete jednostavno da spojite dve palete i dobijete interesantan stočić. Dve palete ekserima pričvrstite jednu na drugu, a na donji deo stavite točkiće. Obojite ga ili ostavite u izvornom obliku, ako volite rustični stil uređenja.

Palete mogu uvek da se pretvore u male stolice. Ako stavite jastuke na njih biće i udobne. Od više paleta dobija se zanimljiva komoda za ostavljanje sitnih stvari.

Od paleta se može napraviti neobična stolica za odmaranje ili ležaljka. Možete da je obojite, a ako više volite teksturu drveta ostavite je u izvornoj boji.

Klupa od paleta je uvek zanimljiv detalj u svakom prostoru eksterijera. Osim što se koristi za sedenje, ona može postati i originalan ukras, ali i mesto za cveće.

Cela drvena paleta može da se pretvori u ljuljašku za dvorište. Vežite je čvrstim konopcima, a zatim je pričvrstite na drvo ili bilo koji drugi čvrsti oslonac.

Pročitano 4968 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Nameštaj od paleta u eksterijeru doma