Artnit

Petak, 25 April 2014 15:42

Cottage stil uređenja doma Istaknut

Cottage stil uređenja doma, u slobodnom prevodu stil vikendice je sinonim za udobnost i šarm. Ovaj stil lako meša staro i novo, retko i jeftino, jednostavne i kitnjaste komade, koji zajedno stvaraju izgled koji volite i dodaju Vaš lični pečat uređenju doma. Veoma je popularan naročito zbog prijatne atmosfere koju stvara, a odgovara bilo kom prostoru u domu.

Uređenje doma počnite sa jednostavnim, udobnim, neformalnim nameštajem. Uključite klasične, ne preterane arhitektonske akcente, oslikane ili ukrašene linije nameštaja. Dobar izbor za presvlačenje nameštaja su mebl štofovi od prirodnih materijala. Možete odabrati različite delove, različitih stilova i to uskladiti, uključujući stari ili reciklirani nameštaj. Pleteni nameštaj daje poseban šarm prostoru.

Dodajte toplinu u prostor korišćenjem drveta. Kombinovanje različitih vrsta drveta, uključujući i slikane ili antičke komade nameštaja, obogatiće vizuelnu teksturu.

Podovi su neformalni i od prirodnih materijala. Najbolji izbor je brodski pod ili parket. Pod se može prelakirati bezbojnim lakom, da bi zanimljiva tekstura drveta bila vidljiva.

Podne prostirke su od prirodnih materijala. Ponjava ili ćilim raznovrsnih uzoraka uneće toplinu u prostor.

Koristite jednostavnu paletu boja. Zidove možete da obojite svetloplavom ili nijansama zelene ili žute boje. Prozori i vrata mogu da budu u beloj boji. Prostor se može osvežiti i sa pastelnim ili neutralnim bojama za zidove, nameštaj i detalje.

Bela boja unosi osećaj svežine u prostor. Lajsne, komadi nameštaja, vaze, prekrivači, jastuci ili lampe u beloj boji mogu stvoriti prijatnu atmosferu.

Zanimljive svetle zavese ili sa cvetnim motivima, kao i roletne na prozorima mogu da se koriste da popune prazne unutrašnje zidove i osvetle prostor.

Zidovi, tkanine, jastuci, draperije, zavese, posteljina toplih boja sa jarkim ili diskretnim cvetnim motivima uneće vedru atmosferu u prostor. Zanimljivo će izgledati i ukrašene draperije sa volanima ili trakama.

Prirodno i toplo osvetljenje je pravo za cottage stil u toku dana. U toku noći za toplo i prijatno svetlo može poslužiti zanimljiv luster ili lampa. Lampe se mogu napraviti i od stare vaze ili bokala. Veliki kamin će stvoriti prijatnu atmosferu.

Detalji mogu da daju završni pečat uređenju doma u cottage stilu. Razne pletene korpe, stari slamnati šeširi, muzički instrumenti, stari gramofoni, zanimljivi ramovi za slike, ukrasni tanjiri, heklani stolnjaci, stari zidni satovi uneće dašak starih vremena. Cveće i voće je uvek lep detalj u prostoru.

Pročitano 4086 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 05 Avgust 2019 10:26

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Cottage stil uređenja doma