Odštampajte ovu stranicu
Ponedeljak, 14 April 2014 14:34

Neobične saksije za cveće u eksterijeru doma Istaknut

Jeftine, obične saksije, kao i nekorišćeni ili odbačeni stari predmeti, uz malo kreativnosti mogu da se pretvore u zanimljive saksije, i postanu osoben detalj ili akcenat u prostoru, svakog dvorišta, vrta, terase ili balkona. Uz neobične držače za saksije i cveće raznovrsnih formi, tekstura i boja stvoriće prijatan, ali i jedinstven ambijent.

Stari ćupovi i velike terakota saksije stvaraju mali zanimljiv prostor za grupisanje više biljaka. Oni unose šarm starih vremena u prostor.

Zanimljiva ručno oslikana saksija sa cvetnim motivima je dobar izbor. Boje saksije uneće živost i vedrinu u svaki prostor.

Pretvorite stare drvene, plastične ili stolice od pletenog pruća u neobične žardinjere rezanjem rupe u sedištu i stavljanjem saksija cveća u njih. Stolici za lutke nisu potrebne nikakve dodatne pripreme - jednostavno postavite malu saksiju pravo na sedište.

U starinski porculan, šoljice koje nemaju svoje tacne zasadite manju biljku ili kaktus da bi napravili minijaturni vrt.

U stari čajnik možete da zasadite manju biljku, čiji cvetovi će ga oživeti i uneti boju.

Staro bure može da se pretvori u zanimljiv minijaturni vrt sa raznovrsnim biljkama i cvećem.

Vintage se poslednjih godina često koristi u uređenju enterijera i eksterijera doma. Točkovi, ukrašene kantice i korpe bicikla mogu se pretvoriti u zanimljive police ili držače za saksije sa cvećem.

Pročitano 7060 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 09 Avgust 2019 10:18
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci