Artnit

Četvrtak, 03 April 2014 16:25

Dekorisanje zidova u domu Istaknut

Tajna dobro dizajniranog doma je često u zidnim detaljima. Detalji na zidu unose živost i zamenjuju sterilnu, bezličnu atmosferu domaćom prijatnom atmosferom. Postoji mnogo opcija da se prazni zidovi u domu učine interesantnim. Ogledala, modularne police, tapiserije, umetničke slike, fotografije, stikeri, ukrasni tanjiri, paneli dodaju stil i daju završni pečat uređenju enterijera doma.

Ogledala nisu samo predmeti u kojima se ogledamo, već takođe čine prostor vizuelno većim i svetlijim. Bez obzira da li imate svetlu, prozračnu sobu ili tamniju ogledalo je idealan detalj, ne samo za popunjavanje praznine zida, već i brzo dodavanje osobene note sa malo truda. Mnoštvo oblika, veličina i stilova ogledala, kao i njihova kombinacija pruža bezbroj mogućnosti u uređenju doma.

Modularne police mogu da učine zidove zanimljivim. One su funkcionalne i jednostavne, a istovremeno pružaju prostor za ukrase, vaze, knjige. Njihov oblik, boje i materijali doprinose stvaranju jedinstvenog dizajna, posebno u moderno uređenim domovima.

Tapiserije su interesantna umetnička tekstilna forma dostupna u mnogim stilovima. Od materijala preovlađuje vuna, a motivi su raznovrsni. Tapiserije su savršen ukras za bilo koji zid i dodaju potpuno jedinstvenu dimenziju svakom stilu uređenja doma.

Umetničke slike i fotografije su uvek dobar izbor za svaki zid u domu, i svaki stil uređenja. Pop-art je posebno zanimljiv za modernu dnevnu sobu ili mladalačku sobu.

Dekorativne nalepnice ili takozvani stikeri za zid dostupni su u raznovrsnim motivima i različitim dimenzijama. Prilagodljivi su različitim stilovima uređenja. Pomoću njih se brzo i lako može izmeniti izgled svakog zida i prostora u domu.

Ukrasni tanjiri mogu da se koriste za dekoraciju velike površine zida. Raznovrsni su i mogu da se koriste u skoro svakom stilu uređenja doma, od najmodernijeg do ultra modernog, i sve između. Tanjiri u neočekivanim bojama mogu da stvore novi izgled zida. Varirajte nijanse iste boje, veličine, teksture ukrasnih tanjira, a "najdramatičniji" tanjir stavite prema centru.

Zidni paneli su veoma dekorativni i izdržljivi, mogu da se prikivaju, lepe ili boje. Teksture variraju od apstraktnih i geometrijskih, pa do prikaza motiva iz prirode ili tradicionalnih građevinskih materijala. Napravljeni su od laminata koji se postavlja na rezbareno drveno jezgro. Mogu da se koriste za ceo prostor ili samo za jedan akcentni zid. Drveni paneli dodaju jednostavnost i toplinu, i naglašavaju toplu atmosferu doma.

Pročitano 6023 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 25 Juli 2019 10:36

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje zidova u domu