Artnit

Utorak, 25 Februar 2014 20:14

Spoj modernog i tradicionalnog u trpezariji Istaknut

Trpezarija je mesto u domu gde se porodica okuplja, gde se jede i dočekuju prijatelji. Ako je trpezarija uređena tradicionalno njen prostor može da se oživi modernim elementima. U uređenju trpezarije spoj tradicionalnih i modernih elemenata stvara zanimljiv izgled prostora.

Tradicionalna trpezarija se može osvežiti stavljanjem modernih stolica oko stola koje će stvoriti kontrast. Bele stolice od bambusa tapacirane tkaninom sa geometrijskim šarama i stilska fotelja sa neobičnim pastelnim dezenom osvežiće ovaj inače formalan prostor trpezarije.

Moderne neobične stolice su zanimljiv deo nameštaja koji dopunjava tradicionalni prostor trpezarije.

Jednostavan način da trpezarija dobije moderan izgled je da se pored nekoliko klasičnih stolica stavi klupa tapacirana tkaninom sličnih nijansi sa botaničkim ili geometrijskim motivima.

Ako niste spremni da zamenite stolice novim postoji jednostavna alternativa. Obojite stolice u svežu boju, klasično crnu, a sedišta presvucite u tkaninu sa zanimljivim dezenom.

Spajanje tradicionalnog drvenog stola sa modernim stolicama stvara jednu zanimljivu kombinaciju u trpezariji.

Zamenite tradicionalni luster sa modernim koji ima neobični oblik i sklonite stolice koje se slažu. Umesto toga stavite tapacirane stolice u dve različite nijanse tkanine, na primer žute geometrijske šare kombinovane sa tamnoplavim somotom pričvršćenim nitnama.

Orijentalni stil tepiha uklapa se sa minimalističkim stolom od drveta i stakla. Tkanina tamnoplave boje sa geometrijskim dezenom izgleda neverovatno na trpezarijskim stolicama koje su u tradicionalnom stilu, i koje se tako usklađuju sa jednostavnim, a ipak sofisticiranim zavesama okačenim o minimalističku garnišnu.

Tradicionalna trpezarija dobija moderan izgled sa stolicama neobičnog oblika koje su presvučene u tkanine neutralnih boja i tepihom sa zebra printom.

Pročitano 4033 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 26 Februar 2014 19:24

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Spoj modernog i tradicionalnog u trpezariji