Artnit

Petak, 01 Novembar 2013 19:34

Centralni detalji na stolu Istaknut

U enterijeru doma dobro postavljen sto daje celokupnom ambijentu prostorije za jelo poseban izgled, ali i doprinosi doživljaju poslužene hrane i pića. Detalji na stolu koji zauzimaju centralni deo mogu da unesu boju, oblik, da stolu daju elegantan izgled i učine ga prijatnim mestom za porodični ručak, večeru ili neki poseban događaj.

Detalji na stolu mogu da budu raznovrsni, od formalnih do zabavnih. Mogu da stoje samostalno na stolu ili da se kombinuju.

Najčešće centralno mesto na stolu zauzimaju cvetni aranžmani. Oni pružaju mnogobrojne mogućnosti za kombinovanje omiljenih boja. Sa svežim cvećem se uvek stvaraju osobeni efekti. Veliki cvetovi, kao što su hortenzije, ruže ili božuri izgledaju lepo stavljeni u vazu ili u činiju neobičnog oblika.

Umesto jednog velikog aranžmana cveća mogu da se stave dve manje vaze sa cvećem na oba kraja stola.

Bundeva postaje zanimljiva vaza ako se iseće, izdubi i očisti od semena. Sveže cveće u tegli može da se stavi u izdubljenu bundevu ili suvo lišće i grančice.

Voće je uvek zanimljiva dekoracija na stolu. Može jednostavno da se napuni činija sa voćem ili da se naprave aranžmani voća sa drugim detaljima. Voće u različitim vazama, korpama i posudama može da stvori uvek nov prirodan izgled stola.

Sveće različith oblika i boja u svećnjaku, u zanimljivoj posudi ili na mozaik poslužavniku stvaraju svečan ambijent. Svećnjak sa svećom može da se postavi usred venca i postane zanimljiv centralni detalj na stolu.

Sto može da se ukrasi sa dva velika cveta u maloj čaši postavljenoj na mahovini. Između čaše dve upaljene sveće stvaraju raskošan i elegantan izgled stola.

Pročitano 3674 puta Poslednji put izmenjeno Četvrtak, 10 Januar 2019 11:34

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Centralni detalji na stolu